image

Duitse overheid krijgt beveiligde Android smartphones

donderdag 8 maart 2012, 15:53 door Redactie, 2 reacties

Na de Amerikaanse inlichtingendienst NSA, gaat ook de Duitse overheid beveiligde Android smartphones gebruiken. Onlangs werd bekend dat de NSA een aangepast Android besturingssysteem gebruikt, gemaakt door Motorola. Het systeem gebruikt meerdere encryptielagen en stuurt al het verkeer door meerdere VPN-tunnels. De telefoons gebruiken daarnaast een aparte VoIP-applicatie in plaats van het standaard Android belprogramma. Verder wordt al het verkeer van en naar het toestel gelogd.

Android
Tijdens de CeBIT werd duidelijk dat ook de Duitse overheid beveiligde Android telefoons wil gebruiken, zo meldt Heise. Het gaat om twee oplossingen, genaamd SiMKo en SecuSUITE. De systemen zijn respectievelijk ontwikkeld voor Windows Mobile en Symbian, en worden nu voor Android aangepast.

De telefoons gebruiken een aparte microSD-kaart om de cryptografische sleutels en certificaten op te slaan, die nodig zijn voor de versleuteling van het verkeer. De technologie zou niet voor Apple's iPhone geschikt zijn, aangezien dat toestel geen microSD-kaarten ondersteunt.

Reacties (2)
09-03-2012, 20:32 door Anoniem
En hoe helpt dit tegen Android malware?
11-03-2012, 14:33 door Rasalom
Door Anoniem: En hoe helpt dit tegen Android malware?
Ongetwijfeld door een eigen gesloten market/update app en geen mogelijkheid om sideloading aan te zetten. Het is geen standaard Android versie waar het hier over hebben, maar een zo goed mogelijk dicht getimmerde variant.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.