image

Microsoft geeft admins rustige patchdinsdag

vrijdag 9 maart 2012, 10:42 door Redactie, 0 reacties

Microsoft zal aanstaande dinsdag zes beveiligingsupdates uitbrengen, voor in totaal zeven lekken in Windows, Visual Studio en Expression Design. Daarmee is de patchdinsdag van maart een stuk rustiger dan die van februari, toen het om 21 lekken ging. Via de kwetsbaarheden kan een aanvaller in het ergste geval een computer overnemen.

Windows 7
Vier van de patches zijn voor Windows, de overige twee voor Visual Studio, een programmeerontwikkelomgeving van Microsoft, en Expression Design, een illustratie en grafisch ontwerpprogramma. Opmerkelijk is dat Windows XP deze maand minder updates krijgt te verwerken dan Windows 7. Voor het tien jaar oude besturingssysteem staan twee patches gepland, tegenover drie voor Windows 7.

Verder heeft één van de Security Bulletins voor Windows de beoordeling 'critical' gekregen, wat betekent dat een aanvaller willekeurige code op het systeem kan uitvoeren. De overige problemen betreffen een denial of service of het verhogen van rechten. In het geval van Expression Design is ook het uitvoeren van willekeurige code mogelijk, maar aangezien hier meer interactie van de gebruiker is vereist, krijgt dit lek een "important" beoordeling. De updates zijn aanstaande dinsdagavond te downloaden.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.