image

Gearresteerd LulzSec-lid was OWASP-leider

vrijdag 9 maart 2012, 14:20 door Redactie, 2 reacties

Eén van de LulzSec-leden die onlangs werd gearresteerd, leidde een Ierse afdeling van het Open Web Application Security Project (OWASP). OWASP is een organisatie die zich met de veiligheid van webapplicaties bezighoudt. Darren Martyn stond online bekend als Pwnsauce en Networkkitten en wordt van verschillende aanvallen op websites en bedrijven verdacht. Vorige week trad hij af als OWASP-leider van de groep in het Ierse Galway.

"Het gaat om de wet en ethiek, en mensen moeten bepalen of ze zich aan de snelheidslimiet willen houden en de wet willen volgen", zegt Thomas Brennan, directeur van OWASP. "We hebben dezelfde vaardigheden als de bad guys, maar het enige verschil is ethiek."

Reacties (2)
10-03-2012, 15:48 door Anoniem
Goeie actie van OWASP.
Dat is juist dat dunne lijntje wat je onderscheidt van goed en kwaad (hoewel daar ook over gediscussieerd kan worden) maar er is een verschil in een vulnerability exploiten of een vulnerability aangeven .
15-03-2012, 17:57 door Anoniem
ethiek is dus NIET statistieken en anderszins feiten negeren onder de noemer van onwetendheid, bestuur en diezelfde wet.

Ik vindt die hele wet langzamerhand ethisch onverantwoord en de rechters verantwoordelijk voor deze afkaveling.

bovendien hebben ze meer dan 90% van de core nog lang niet te pakken.

en dat gaat ook niet gebeuren.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.