image

LulzSec-leider werkte direct voor FBI

zondag 11 maart 2012, 12:35 door Redactie, 5 reacties

In zijn Twitter-berichten riep LulzSec-leider 'Sabu' zijn volgers op om weerstand tegen de Amerikaanse autoriteiten te bieden, maar zelf was hij niet zo standvastig. Hackerscollectief LulzSec wist vorig jaar tal van websites en bedrijven te hacken. De leider van de groep, Hector Xavier Monsegur, werd vorig jaar juni al gearresteerd en besloot als informant voor de FBI aan de slag te gaan. Daardoor konden ook andere LulzSec-leden worden opgepakt.

Uit openbaar gemaakte documenten blijkt dat Monsegur bijna vanaf het moment dat FBI-agenten op zijn deur klopten begon met praten. In plaats van zich te verzetten, noemde hij namen en hielp hij onderzoekers om het hackerscollectief op te rollen.

"Letterlijk de dag dat hij gearresteerd werd, werkte de verdachte proactief samen met de overheid", aldus procureur-generaal James Pastore in een verklaring tegenover een New Yorkse rechter. "De verdachte heeft letterlijk continu met FBI-agenten samengewerkt. Soms bleef hij de hele nacht op om gesprekken met zijn medeverdachten te voeren, wat de overheid hielp om een zaak tegen deze medeverdachten op te zetten."

Uitkering
Daardoor werden deze week vijf andere LulzSec-leden in Ierland, Schotland, Engeland en de Verenigde Staten opgepakt. De FBI had zowel spyware op zijn computer als videocamera's in zijn huis geplaatst om Monsegur te monitoren. Hij zou echter koortsachtig met de FBI hebben samengewerkt en verschillende aanvallen hebben voorkomen. Sinds hij met de FBI begon te werken zou hij meer dan 150 lekken in aan te vallen systemen hebben opgelost, of in het geval van een aanval, de schade voor slachtoffers hebben beperkt.

Aanklagers hebben nog niet duidelijk gemaakt waarom Monsegur zo graag met de overheid wilde samenwerken. Hij zou de voogd van de twee jonge nichtjes zijn. Uit andere documenten blijkt dat hij tot de lente van 2010 6.000 dollar per maand verdiende, maar toen werd ontslagen. Sindsdien kreeg hij een werkloosheidsuitkering van 400 dollar per maand.

Reacties (5)
11-03-2012, 18:55 door Anoniem
Tsja, het zal maar je kind zijn....
11-03-2012, 19:57 door Anoniem
MMhhh, van wie komt dit bericht?

Zou het waar zijn? Dan is hij een enorme klootzak natuurlijk. Maar het is natuurlijk ook een prima manier om toekomstige hackers heel erg paranoide te maken wat voordelig kan zijn voor de heersende elite.

Ik heb vooralsnog mijn twijfels bij dit bericht en wacht nog even op nieuws uit andere bronnen.
11-03-2012, 21:39 door Anoniem
HILLARY CLINTON LEAKED DIPLOMATIC CABLES REGARDING LULZSEC
http://pastebin.com/9TmeP4Dv
12-03-2012, 10:19 door Anoniem
als hij zo iets heeft gedaan is dat wel een grote viezerik
15-03-2012, 18:01 door Anoniem
Er is wat anders gebeurd. En dat hebben de 'martelaars' van het Amerikaanse 'justitie' apparaat hier niet bij verteld.

Bovendien kennen we allemaal het verhaal over het topje en de ijsberg. Laat ze maar even kluiven, binnenkort wat nieuwe hardcore actie. Ditmaal backend play. Oh wacht, de aandacht :P

p.s. dat is juist de bedoeling.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.