image

"Google moet Android apps certificeren"

vrijdag 16 maart 2012, 14:36 door Redactie, 2 reacties

Om gebruikers van Android smartphones en tablets beter tegen malware te beschermen, moet Google apps gaan certificeren. Daarvoor pleit beveiligingsbedrijf Total Defense. In 2011 rapporteerde de beveiliger 9.000 incidenten met Android-malware. Alleen in januari van dit jaar was de teller al de 2.000 incidenten gepasseerd, wat volgens Total Defense aangeeft dat Android een steeds groter doelwit wordt.

"De opkomst van Android-malware is voer voor een interessant debat over de architectuur en voordelen van open versus gesloten systemen. Hoewel gebruikers het voordeel hebben om elke code, waar vandaan ook te installeren, is het probleem dat ook criminelen dit als een voordeel zien", zegt CEO Paul Lipman.

Hij vindt dan ook dat Google meer verantwoordelijkheid moet nemen, waarbij het scannen van apps op schadelijke inhoud niet voldoende is. "Google kan veel meer doen om Android apps te beveiligen, door gecertificeerde applicaties via hun Android Marktplaats aan te bieden."

Reacties (2)
16-03-2012, 15:52 door Anoniem
Hoe minder je doet hoe meer winst je maakt. En aangezien niemand zich er kennelijk iets van aantrekt dat het op Android nu behoorlijk onveilig is zal Google waarschijnlijk geen zin hebben om het veiliger te maken.
19-03-2012, 16:42 door Rasalom
En aangezien niemand zich er kennelijk iets van aantrekt dat het op Android nu behoorlijk onveilig is...
Dat is vooral het beeld dat wordt uitgedragen door de anti-malware toko's. Met de realiteit heeft het weinig te maken.

Het malware probleem speelt zich vooral af buiten de Market/Play. Daar gaat certificeren in de Market/Play vrij weinig aan veranderen.

Dat Google iets moet gaan doen is helder, maar dit is een domme schijnoplossing.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.