Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Op 1 pc werkt google update niet,wat nu te doen?

16-03-2012, 19:28 door Anoniem, 4 reacties
Hallo,ik heb 2 pc's,waaronder een laptop waarop igoogle nog steeds op http staat en dus niet zoals op mijn andere pc (desktop) op https.Ik zie bij Norton dat google updates gewoon steeds worden geblokkeerd:Norton zegt:ongeautoriseerde toegang geblokkeerd (procestoken openen), datum,tijdstip,dan:C\PROGRAMFILES\GOOGLE\UPDATEGOOGLEUPDATE.EXE Acteur-PID:4684 Doel:C\ProgramFiles\Norton360\Engine\6.1.1.8\ccsvchst.exe Doel-PID: 1148 Actie:procestoken openen Reactie:ongeautoriseerde toegang geblokkeerd.Dit doet Norton bij mij al heel lang,is niet iets recents.Dat zal vermoedelijk de oorzaak zijn van het feit dat op mijn laptop niet de nieuwe i-google pagina lay-out en de https wordt ingesteld.Kan ik niet op een of andere manier handmatig de google updates (in elk geval de update van http naar https) afdwingen/doorvoeren? Zo ja hoe moet ik dat dan doen?
Reacties (4)
17-03-2012, 09:54 door Anoniem
Gewoon even zoeken op Google update norton was teveel moeite?

http://community.norton.com/t5/Norton-360/google-updater/td-p/83557/page/2
https://startpage.com/do/search?q=google%20update%20norton
17-03-2012, 14:07 door Bitwiper
Zelf ben ik niet zo'n Google fan maar heb even voor je gezocht.

Dit lijkt een beetje op wat ik zie in http://community.norton.com/t5/Norton-360/Norton-360-V3-Google-Update-Unauthorized-Access-blocked/td-p/85297. Als je op het einde van de thread genoemd onderaan die pagina kijkt dan staat daar een verwijzing naar: http://www.google.com/support/pack/.

Als ik die laatstgenoemde pagina open staat daar:
Google Updater is no longer supported and should remove itself from your system. Any software installed through Google Pack should remain.
Oftewel, in het NL: Google updater wordt niet langer ondersteund en zou zichzelf van je computer moeten verwijderen. Daarbij zou alle software, die van Google updater gebruik maakte, gewoon op je PC moeten blijven staan (en blijven werken).

Wat je overigens ziet lijkt een overreactie van Norton te zijn (zie de onderste bijdrage van een Symantec werknemer in http://community.norton.com/t5/Norton-360/google-updater/td-p/83557). Het Google update proces probeert informatie uit het Norton proces te halen "procestoken openen"), waarop dat Norton proces dat als een aanval ziek en het Google proces blokkeert.

Eén van de genoemde opties in die thread is het tijdelijk uitzetten van de "tamper protection" van Norton (in het NL is dat mogelijk "beveiliging tegen manipulatie" of iet dergelijks binnen Norton, maar NL vertalingen zijn normaal gesproken volstrek belachelijk ;)

Als je in de pagina http://www.ctimls.com/Support/KB/How%20To/Configure_Norton_Security.htm zoekt naar google dan zie je in het plaatje er direct boven (met Norton Firewall settings) het advies om Google Updater toestemming te geven de firewall te passeren. Heb je die instelling ook?

Wat je ook kan doen: de laptop op een veilig netwerk aansluiten (bij voorkeur met een kabeltje, anders zeker weten dat je een goed wachtwoord op je WPA2 hebt). Dan alle programma's sluiten, tijdelijk alle Norton processen behalve de firewall (als dit mogelijk is) stoppen en wachten tot Google z'n gang gaat. Waarschijnlijk dé-installeert hij zichzelf, doet hij dat niet dan kun je hier http://www.google.com/support/pack/ om hulp vragen. Vergeet niet Norton weer 100% aan te zetten!

Als laatste resort zou ik alle Google meuk dé-installeren en vervolgens de Google applicaties die je daadwerkelijk gebruikt opnieuw installeren.

M.b.t. "i-google": ik weet niet hoe je deze start, maar als dat gewoon met een favoriet/bookmark/snelkoppeling gebeurt, kun je daarvan in de eigenschappen toch gewoon http door https vervangen? Zelf gebruik ik geen iGoogle, weet dus ook niet hoe die pagina layout onthouden wordt, mogelijk met Cookies. Iemand anders die kan helpen?
17-03-2012, 17:14 door Anoniem
Wat je op Windows ook kunt proberen, is de Chome browser openen, op het moersleutel (instellingen) drukken, en about browser openen. Als het goed is gaat de browser op het Windows platform dan meteen controleren op eventuele updates, waarna deze meteen automatisch bijgewerkt wordt.
18-03-2012, 07:13 door Anoniem
Wat is Google? Weg met die rotzooi!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.