image

Microsoft: meetcijfers marktaandeel IE onbetrouwbaar

maandag 19 maart 2012, 10:47 door Redactie, 6 reacties

Elke maand publiceren Net Applications en StatCounter het marktaandeel van de verschillende browsers, maar volgens Microsoft kloppen de statistieken van Statcounter niet. De cijfers zouden een vertekend beeld geven, waardoor het aandeel van Internet Explorer veel kleiner wordt weergegeven dan dat in werkelijkheid is. Volgens StatCounter heeft IE een aandeel van 36%, gevolgd door Chrome met 30%. NetApplications stelt dat Microsoft' browser nog bij 53% van de internetgebruikers in gebruik is en plaatst Chrome met een aandeel van 19% achter Firefox.

Een groot verschil tussen de twee meetbureaus is dat het aandeel van China veel zwaarder in de cijfers van Net Applications meeweegt. Microsoft besloot daarom de cijfers van StatCounter opnieuw te wegen, waarbij rekening met de omvang van de verschillende landen werd gehouden.

Cijfers
De aangepaste StatCounter cijfers geven Microsoft een marktaandeel van 44,6%, tegenover 24,3% voor Chrome en 22% voor Firefox. IE zou in de huidige cijfers negen procent ondergewaardeerd zijn, terwijl Chrome een kleine 6% teveel krijgt. Ook het aandeel van Firefox wordt zwaarder ingeschat dan het n werkelijkheid zou zijn.

"Er is geen perfecte manier om het browseraandeel op een wereldwijde schaal te meten. Daarom richten we ons op de data die de nauwkeurigste weergave van het actuele gebruik rond de wereld weergeeft", zegt IE-topman Roger Capriotti. "Hoewel Net Applications en StatCounter vaak soortgelijke trends weergeven, is het belangrijk om te benadrukken dat stappen genomen moeten worden om het wereldwijde gebruiksaandeel juist weer te geven."

Reacties (6)
19-03-2012, 11:02 door svenvandewege
Geweldig artikel.
Geweldig onderzoek.
Geweldige bewering van Microsoft.
Geweldig genoten!

Hopelijk zijn de volgende artikelen vandaag wat interessanter...
19-03-2012, 11:29 door Anoniem
Ach ja, who cares .....
Laat Microsoft zich nu maar eens echt druk maken om de veiligheid van Windows en hun browser.
19-03-2012, 16:35 door Rasalom
Mooi gegoochel, dat wel. Verder totaal nietszeggend.
19-03-2012, 21:11 door Duck-man
Grappig ik heb een meting gedaan met een correctie .Kom op een aandeel van IE van slechts 14% Opera komt op 46% firefox op 32% en chroom op 13%. En dit komt mij beter uit dus dit is waar.
19-03-2012, 21:37 door Anoniem
Ach onzin,want iedere brouwser uitgever wil beweren de beste te zijn.
Geen programma is waterdicht,en dus altijd wel te hacken vroeg of laat.
Er wordt altijd wel een keer ergens een nieuw lek ondekt.
20-03-2012, 12:18 door Anoniem
IE zou in de huidige cijfers negen procent ondergewaardeerd zijn, terwijl Chrome een kleine 6% teveel krijgt.
Hopenlijk kan het artikel nog aangepast worden. Procenten en procentpunten zijn niet hetzelfde. Dit soort fouten zou toch echt tot het verleden moeten horen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.