image

Zakelijke ING-klanten doelwit Zeus Trojan

dinsdag 20 maart 2012, 10:21 door Redactie, 6 reacties

Een Trojaans paard dat gegevens voor internetbankieren steelt en geld naar criminelen overmaakt, richt zich naast consumenten ook op zakelijke klanten. Het Finse anti-virusbedrijf F-Secure publiceerde een lijst van banken die door een nieuwe variant van de Zeus Trojan worden aangevallen. Anti-virusbedrijven zijn meestal zeer terughoudend met het verstrekken van namen van banken die het doelwit van malware zijn.

In de configuratie van Zeus staan de adressen bankieren.rabobank.nl, mijn.ing.nl, www.snsbank.nl, www.abnamro.nl en mijnzakelijk.ing.nl vermeld. Zodra een klant van deze banken via een besmette computer op zijn bankrekening probeert in te loggen, detecteert de malware dit en kan vervolgens in het Nederlands een foutmelding weergeven. Het slachtoffer wordt zo verleid om bijvoorbeeld twee keer achter elkaar in te loggen.

Vertaling
De afgelopen weken werden in Nederland verschillende internetbankierders het slachtoffer van malware die tijdens het inloggen een foutmelding genereerde.

Volgens F-Secure wordt het gebruik van lokale talen steeds beter. "Sommige criminelen zijn inmiddels voorbij Google Translate geëvolueerd, wat het niveau van de vertalingen was die we in het verleden zagen."

Reacties (6)
20-03-2012, 10:32 door Anoniem
mijning.nl is (ook) voor particulieren
20-03-2012, 10:55 door Anoniem
Zo P. je gaat het druk krijgen...
20-03-2012, 11:55 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
20-03-2012, 12:15 door Anoniem
Tenzij je daadwerkelijk een onjuiste gebruikersnaam/wachtwoord combinatie had ingevoerd ...

Zoals ik vanochtend tijden een iDeal betaling ...
Kreeg wel ff de kriebels toen ik dit las ...
Beetje jammer dat er geen specifiekere informatie wordt gegeven over de "foutmelding".

Blijft toch listig hoor dat internetbankieren.
21-03-2012, 08:49 door Anoniem
Voor een succesvole mijn ing hack moet je nog steeds ook het mobieltje hacken als je tan by sms hebt aanstaan.
21-03-2012, 12:37 door Anoniem
Door Anoniem: Voor een succesvole mijn ing hack moet je nog steeds ook het mobieltje hacken als je tan by sms hebt aanstaan.

Jep ... tot dat er een mobiele variant gevonden word die je SMS onderschept en je tancode misbruikt. Dan zie je helemaal niks
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.