image

'Werkgever bedreiging voor smartphone-gebruikers"

woensdag 21 maart 2012, 11:11 door Redactie, 6 reacties

Steeds meer bedrijven staan toe dat werknemers hun eigen smartphone en tablet voor het werk gebruiken, maar het risico bestaat dat de apparatuur vervolgens als bedrijfseigendom wordt gezien. Daarvoor waarschuwt Jonathan Penn van anti-virusbedrijf Avast. Bedrijven maken zich volgens Penn terecht zorgen over de veiligheid van mobiele apparaten en het feit dat consumenten hun apparaten niet op hetzelfde niveau beveiligen als bedrijven hun kantoorcomputers beveiligen. Ook zorgen over vertrouwelijke gegevens op de apparatuur en hoe werknemers hiermee omspringen speelt een rol

"Het probleem is dat bedrijven meer controle over je telefoon willen dan ze zouden moeten of nodig hebben", merkt Penn op. Het gaat dan om het meer controle dan werkgevers al over de kantoorcomputers van het personeel hebben. Zo willen werkgevers weten wat voor apps hun werknemers installeren, welke websites ze bezoeken en wat voor soort berichten ze versturen.

Privacyrecht
"De schending van werknemers hun privacy in de naam van veiligheid is volledig uit de hand gelopen", stelt Penn. Hij wijst naar verschillende producten die een monitoring- en managementlaag onder het besturingssysteem installeren.

"Het gebruik van mobiele apparaten voor werkdoeleinden zou niet moeten betekenen dat je al je privacyrechten moet opgeven, of dat jouw apparaat zonder hiervoor te betalen eigendom van de zaak wordt." Penn adviseert werknemers om het mobiele beleid van hun werkgever goed na te lezen. "Niet alleen voor wat jij niet of wel zou moeten doen, maar ook wat je bedrijf kan doen."

Reacties (6)
21-03-2012, 11:17 door Anoniem
Je hoeft jouw prive smartphone niet zakelijk te gebruiken. Het is je eigen keuze.
21-03-2012, 11:42 door Anoniem
Hij wijst naar verschillende producten die een monitoring- en managementlaag onder het besturingssysteem installeren.

Moeten ze eerst mijn devices in hun handen krijgen lang genoeg om dat te installeren :P
21-03-2012, 11:51 door User2048
In dit interessante artikel kun je lezen waarom werkgevers zich met jouw privé-device bemoeien:

http://www.security.nl/artikel/40806/1/Juridische__vraag%3A_is_baas_verantwoordelijk_voor_illegale_software_op_priv%C3%A9laptop%3F.html
21-03-2012, 12:04 door Anoniem
Eenvoudig: wil je dat ik bel voor het bedrijf? Dan geef je me maar een telefoon van het bedrijf die ik daarvoor gebruik, en daar zet je maar op wat je wil. Mijn telefoon? Daar blijf je af.
21-03-2012, 12:24 door Anoniem
Door Anoniem: Je hoeft jouw prive smartphone niet zakelijk te gebruiken. Het is je eigen keuze.

helemaal mee eens. Dan moet je maar genoegen nemen met de (saaie) telefoon van je baas en je tab thuis laten en gewoon gebruik maken van de bedrijfs PC.
21-03-2012, 12:26 door Jvds1987
Door Anoniem: Je hoeft jouw prive smartphone niet zakelijk te gebruiken. Het is je eigen keuze.

Nu wel vanaf mn account ;) Helemaal mee eens ! Dan moet je maar genoegen nemen met de door je baas beschikbaar gestelde (saaie) telefoon en je gebruik maken van de werk pc ipv je ow zo snellere tab/laptop.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.