image

Rechter eindigt Twitterverbod Anonymousleden

woensdag 21 maart 2012, 12:10 door Redactie, 0 reacties

Veertien leden van Anonymous mogen weer Twitteren nadat hen eerder verboden werd om de microbloggindienst te gebruiken. De groep is aangeklaagd wegens het aanvallen van betalingsaanbieder PayPal. Volgens de openbare aanklager werd de aanval tegen PayPal in 2010 via Twitter uitgevoerd, en zouden de Anonymous-leden de microbloggingdienst niet mogen gebruiken als ze op borgtocht werden vrijgelaten.

De rechter stelde dat de Amerikaanse overheid niet voldoende kon bewijzen dat er een verband tussen de vermeende criminele activiteiten van de Anonymous-leden en Twitter was. Daarom mogen de veertien weer twitteren.

Anonymous
In januari had één van de verdachten gesteld dat het Twitterverbod zijn recht op vrijheid van meningsuiting schond. De aanklager stelde dat Twitter een van de voornaamste tools was waarmee Anonymous hun "criminelen activiteiten" plande en coördineerde.

De groep staat terecht wegens het uitvoeren van DDoS-aanvallen tegen de website van PayPal in december 2010. De aanvallen waren een reactie op het stoppen van donaties voor WikiLeaks door PayPal. Voor de aanval kunnen de opgepakte Anonymous-leden elk tot een maximale gevangenisstraf van 15 jaar en boete van 500.000 dollar worden veroordeeld.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.