image

Google Chrome populairste browser voor één dag

woensdag 21 maart 2012, 14:13 door Redactie, 3 reacties

Google Chrome was afgelopen zondag de meest gebruikte browser op internet, aldus cijfers van onderzoeksbureau StatCounter. Chrome wist de toppositie in India, Rusland en Brazilië te veroveren, waardoor het op 18 maart voor het eerst wereldwijd het grootste marktaandeel wist te veroveren. Chrome werd door 32,71% van de internetgebruikers gebruikt, tegenover 32,5% die met Internet Explorere surften.

"Hoewel het één dag is, is het een mijlpaal", zegt CEO Aodhan Cullen. Hij stelt dat Chrome nog een lange weg te gaan heeft voordat het Firefox en Internet Explorer voorbij kan streven. In veel gebieden, waaronder China, Verenigde Staten en Duitsland staat Google's browser op een tweede of derde plek.

Browseroorlog
"Of Chrome op de lange termijn de leiding in de browseroorlog kan nemen valt te bezien. De trend in het Chrome-gebruik in het weekend is onmiskenbaar. In het weekend, als mensen zelf kunnen kiezen welke browser ze willen gebruiken, verkiezen veel van hen Chrome boven Internet Explorer", merkt Cullen op.

Onlangs uitte Microsoft nog flinke kritiek op de cijfers van StatCounter, omdat het met de invloed van bepaalde landen onvoldoende rekening zou houden en daardoor Internet Explorer ten onrechte een lager marktaandeel zou toekennen.

Reacties (3)
21-03-2012, 14:51 door securbenik123321
das nog eens een 1 dagsvlieg ;-).
21-03-2012, 15:41 door Anoniem
Inderdaad voor 1 dag, daarna gauw Firefox :-)
21-03-2012, 17:41 door Anoniem
Bagger. Doe mij maar Fx. Maar is persoonlijk, dus neem het niet te serieus ajb.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.