image

Cybercriminelen infecteren computers via Dropbox

donderdag 22 maart 2012, 10:52 door Redactie, 5 reacties

Cybercriminelen gebruiken de populaire opslagwebsite Dropbox voor het infecteren van internetgebruikers. Het gaat om Trojan downloaders die op de computer terecht komen en zich voordoen als het update programma van RealNetworks. De downloader maakt vervolgens contact met Dropbox om daar de echte malware te downloaden, waarbij de bestandsnamen op die van legitieme applicaties lijken, zoals utorrent.exe, Picasa3.exe, Skype.exe en Qttask.exe.

Vervolgens probeert de malware bepaalde virusscanners en beveiligingsprogramma's op de computer uit te schakelen. De volgende stap in de aanval is het verzamelen van allerlei details van de computer, zoals hardware ID serienummers, computer- en gebruikersnamen, informatie over besturingssysteem, anti-virus en firewall, of UAC is ingeschakeld, videoapparaat en allerlei andere zaken.

Dropbox
De aanval is echter niet specifiek tegen Dropbox-gebruikers gericht, stelt Curtis Fechner van Webroot. "Er zijn geen aanwijzingen dat legitieme Dropbox-accounts door deze malware zijn verzameld en het is veel waarschijnlijker dat de malwaremakers hun eigen Dropbox-accounts hebben aangemaakt om de aanval uit te voeren."

Reacties (5)
22-03-2012, 11:48 door Anoniem
LOL, hebben jullie ook een virus rapport van dat virus welke virusscanners 'm allemaal detecteren?
22-03-2012, 13:41 door Anoniem
Trojan is GEEN virus !
22-03-2012, 17:08 door Vergeten
@ Anoniem 13:41.

Mieren.... is ook een vak he, meeste noemen het een virus. Als ik een computer krijg om te repareren en ik vind Trojan of een Worm bijvoorbeeld noem ik het ook gewoon een virus.

Daarnaast waarom noemen ze die programma's virusscanners en niet Trojan-Spyware-Worm-Virus-Spyware-Exploitscanner? We gebruiken het woord virus tegenwoordig gewoon als "verzamelnaam"
22-03-2012, 18:10 door Anoniem
Je bedoeld een computer virus :)
23-03-2012, 11:17 door Mysterio
Door Anoniem: Trojan is GEEN virus !
Oh ja? Waarom gebruikt je dan een VIRUSscanner om Trojans en andere troep te detecteren? Nou? ;)

In de volksmond is het gewoon een virus.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.