image

Hostingprovider Megaupload wil 28 petabyte deleten

donderdag 22 maart 2012, 11:43 door Redactie, 1 reacties

De hostingprovider van het inmiddels verdwenen Megaupload wil de 28 petabyte aan bestanden van gebruikers verwijderen, nu het strafrechtelijk onderzoek naar de downloadsite is afgerond. Volgens Carpathia Hosting, dat de servers van Megaupload beheert, kost het onderhoud 9.000 dollar per dag. Het wil echter niet voor die kosten opdraaien, aangezien het geen partij in de rechtszaak is.

Petabyte
Megaupload heeft 1.103 servers bij Carpathia ondergebracht, waar tussen de 25 en 28 petabyte aan gegevens op staat. Eén petabyte is voldoende om 13,3 jaar aan HD videomateriaal op te slaan. Verschillende partijen hebben inmiddels opgeroepen om de Megaupload data te bewaren, maar nog geen enkele partij heeft zich bereid getoond om ervoor te betalen. De servers van Megaupload zouden bij elkaar 1,25 miljoen dollar waard zijn.

Een deel van de hardware moet volgende maand verplaatst worden, aangezien één van de contracten dan afloopt. Die operatie zou volgens de hoster zo'n 65.000 dollar bedragen. Carpathia heeft nu om een hoorzitting gevraagd.

Reacties (1)
24-03-2012, 20:13 door Anoniem
Impressive!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.