image

Amerikaanse ISP's mogen botnets harder aanpakken

vrijdag 23 maart 2012, 10:31 door Redactie, 4 reacties

De Amerikaanse Federal Communication Commission heeft de Anti-Bot gedragscode voor internetproviders goedgekeurd, waardoor die botnetbesmettingen harder kunnen aanpakken. Via de gedragscode zullen de providers hun abonnees helpen met het voorkomen van infecties en het verwijderen van besmettingen als die al aanwezig zijn. De code omvat verschillende onderwerpen, zoals het onderwijzen van abonnees, detecteren van malware in het eigen netwerk, waarschuwen van besmette abonnees, verwijderen van aanwezige malware en het delen van gegevens met andere providers.

Het is echter de vraag hoe effectief de gedragscode zal zijn. Om er aan deel te nemen moeten providers tenminste één onderwerp kiezen waar ze mee aan de slag gaan. Bij het opzetten van de gedragscode keken de Amerikaanse providers ook naar het convenant dat Nederlandse internetproviders sloten om botnets te bestrijden.

Reacties (4)
23-03-2012, 11:09 door Anoniem
Ja want in Nederland is het een doorslaand succes....
23-03-2012, 11:26 door Anoniem
''De Amerikaanse Federal Communication Commission heeft de Anti-Bot gedragscode voor internetproviders goedgekeurd, waardoor die botnetbesmettingen harder kunnen aanpakken. Via de gedragscode zullen de providers hun abonnees helpen met het voorkomen van infecties en het verwijderen van besmettingen als die al aanwezig zijn. De code omvat verschillende onderwerpen, zoals het onderwijzen van abonnees, detecteren van malware in het eigen netwerk, waarschuwen van besmette abonnees, verwijderen van aanwezige malware en het delen van gegevens met andere providers.''

Ik vindt echter dat dit eerder moest omdat vorig jaar de meeste mensen besmet waren met een botnet..
Wel goed dat ze het nu doen, Plus puntje dus.
23-03-2012, 11:38 door spatieman
ze bedoelen dus, overdragen aan de overheid, om voor eigen gebruik te gebruiken.
23-03-2012, 13:32 door Anoniem
Door Anoniem: Ja want in Nederland is het een doorslaand succes....

In ieder geval bij de providers die het convenant hebben gesloten.

Peter
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.