image

WiFi-hackende inbrekers aangeklaagd

vrijdag 23 maart 2012, 12:50 door Redactie, 1 reacties

In de Verenigde Staten zijn drie mannen aangeklaagd die WiFi-verbindingen van bedrijven hackten en daar ook inbraken. Volgens de openbare aanklager zou het trio namen van werknemers, geboortedata, social security nummers en financiële bedrijfsgegevens hebben gestolen en doorverkocht aan anderen, die er creditcard-accounts mee openden. Bij tenminste dertien bedrijven hackten de drie e-mailservers en faxsystemen. De mannen zouden zelfs de communicatie tussen hun slachtoffers en politie hebben afgeluisterd.

Tijdens de 41 inbraken die de drie pleegden, werden laptops en servers gestolen. Via de gegevens op de computers wisten de mannen vervolgens op de bedrijfsnetwerken in te loggen en bedrijfsgegevens te stelen. Ook worden ze verdacht van het installeren van malware, het kraken van salarisadministratie-accounts, stelen van bankgegevens en routeren van betaling naar prepaid debitkaarten die vervolgens werden verzilverd.

Voor het vinden en kraken van de WiFi-netwerken gebruikte de bende een zwarte Mercedes die tot wardrive-mobiel was omgebouwd.

Reacties (1)
23-03-2012, 14:49 door Anoniem
Heel goed. Moeten ze hier ook maar eens doen en niet alleen bij hacken van bedrijfen,maar ook als het om particulieren hun draadloos netwerk gaat.Als iemand zn voordeur (of achterdeur) niet op slot heeft zitten of als die zelfs wagenwijd open staat wil dat nog niet zeggen dat iemand zo maar naar binnen mag stappen.Nou,zo moet je het ook zien met draadloze netwerken en zelfs bij onbeschermde computers.Eigenlijk zou het niet nodig moeten zijn om je huisdeur op slot of zelfs maar dicht te doen,en het zo ook niet nodig moeten zijn om mijn draadloze netwerk te beveiligen en het zou ook niet nodig moeten zijn om een firewall of antivirus op mijn pc te hebben.Men moet gewoon met zijn/haar gore poten van andermans eigendom afblijven! Een jaar of 40 geleden kon je nog gewoon je voordeur openlaten of in elk geval niet op slot doen en je spullen waren veilig! Ik zeg:plukken die cybercriminelen! Alles van ze afnemen,te beginnen met hun eigen computers,routers,modems en smartphones! En een flinke dauw in de nor!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.