image

Chinese politie arresteert hacker na mega-lek

maandag 26 maart 2012, 10:36 door Redactie, 0 reacties

De Chinese autoriteiten hebben een man gearresteerd die voor het grootste datalek in de Chinese geschiedenis verantwoordelijk zou zijn. Bij de aanval op het China Software Developer Network (CSDN) zouden de privégegevens van meer dan zes miljoen gebruikers zijn gecompromitteerd. De hack vond eind vorig jaar plaats, waarna de politie meteen een onderzoek lanceerde. De verdachte kon begin februari worden aangehouden, maar de arrestaties is nu pas bekendgemaakt.

Database
De gestolen gegevens, bestaande uit gebruikersnamen, wachtwoorden en e-mailadressen, werden na de aanval online gezet. Dit had weer gevolgen voor tal van andere websites. Uit onderzoek van de politie blijkt dat de gegevens uit de database, van juli 2009 tot juli 2010 dateren.

De verdachte vestigde de aandacht op zich nadat hij in een online bericht in september 2010 had gemeld dat hij de CSDN-database had bemachtigd en dat hij met de website wilde samenwerken. Tijdens het onderzoek werden ook de activiteiten van vier andere hackers ontdekt. Het onderzoek naar hen loopt nog.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.