image

"Stuxnet nog steeds plaag in Iran"

woensdag 28 maart 2012, 01:09 door Redactie, 3 reacties

De Stuxnetworm die de Iraanse uraniumverrijkingscentrale in Natanz saboteerde, zou nog steeds een plaag voor het land zijn. Volgens een Iraanse website hebben Iraanse programmeurs een virusscanner ontwikkeld die Stuxnet kan detecteren. De tool zou inmiddels al een maand gratis beschikbaar zijn. "Ik zou het graag willen of de Iraanse software dat zou kunnen", zegt Eric Byes van Tofino. "Maar ik zou er geen geld op zetten. Dit is mogelijk alleen een boodschap om de Iraanse moraal op vijzelen."

"Ze zijn door één van de bekendste virussen in de wereld getroffen, en hebben waarschijnlijk nog steeds met de gevolgen te maken. Waarschijnlijk hebben ze mogelijk een manier gevonden om het publiek te laten zien dat ze geen slachtoffer zijn", stelt Jeffrey Carr, CEO van Taia Global. Byres voegt toe dat Stuxnet in de rest van de wereld een bijzonderheid is, maar dat het binnen Natanz nog best actief kan zijn.

Reacties (3)
28-03-2012, 08:01 door Overcome
De titel van het artikel doet vermoeden dat Stuxnet nog steeds een plaag is. NERGENS in het artikel wordt dat beweerd. Enkele citaten:

- They'd been struck with what is now one of the most famous viruses in the world, probably still have residual fallout from it
- Stuxnet is definitely a quaint artifact in most of the world, but it might still have some life inside Natanz.

Dus heren administrators: probeer de titel vooral een waarheidsgetrouwe afspiegeling van het originele artikel te laten zijn s.v.p.
28-03-2012, 10:06 door Anoniem
"Volgens een Iraanse website hebben Iraanse programmeurs een virusscanner ontwikkeld die Stuxnet kan detecteren. De tool zou inmiddels al een maand gratis beschikbaar zijn."

Dergelijke tools zijn al tijden gratis beschikbaar via internet. Ook wanneer men deze software formeel niet mag gebruiken in Iran is dit geen belemmering voor gebruik (het handhaven van een embargo is geen taak van degenen die doelwit van het embargo zijn).
28-03-2012, 11:37 door User2048
technewsworld.com: Iran has vowed to distribute the antivirus program for free in about a month...

redactie:De tool zou inmiddels al een maand gratis beschikbaar zijn.

Jammer, redactie. Zal wel aan het tijdstip van posten liggen...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.