image

"China heeft elk groot Amerikaans bedrijf gehackt"

woensdag 28 maart 2012, 10:15 door Redactie, 17 reacties

Alle grote Amerikaanse bedrijven zijn inmiddels door China gehackt, zo waarschuwt Richard Clarke, de voormalig terrorisme-adviseur van Bill Clinton en George W. Bush. De Amerikaanse overheid is volgens hem betrokken bij het bespioneren van andere landen. "Maar er is een groot verschil tussen het soort cyberspionage van de Amerikaanse overheid en van China. De Amerikaanse overheid hackt Airbus niet om vervolgens de geheimen van Airbus aan Boeing te geven."

Volgens Clarke zouden de Amerikanen ook niet de computers van een IT-bedrijf als Huawei hacken om vervolgens de geheimen aan de Amerikaanse concurrent Cisco te geven. "Wij doen dat niet", aldus de voormalige topfunctionaris in dit interview. Daarin stelt Clarke dat de VS buitenlandse regeringen hackt en informatie van hun netwerken verzamelt. "Dezelfde informatie die een CIA-agent vroeger van een spion zou kopen."

Concurrentiepositie
Die activiteiten zouden niet in verhouding staan met de cyberaanvallen die vanuit China worden gelanceerd. "Wat ik ga zeggen vinden sommige mensen overdreven, maar ik denk dat het bewijs vrij overtuigend is. Elk groot bedrijf in de Verenigde Staten is al door China gehackt." Clarke vreest dan ook geen digitale Pearl Harbor, maar dat de concurrentiepositie van de VS beetje bij beetje verslechtert.

"Doordat al ons onderzoek en ontwikkeling door de Chinezen wordt gestolen. En we zien nooit het ene incident waardoor we er iets aan doen. Het zit altijd net onder de pijngrens. Dat bedrijf na bedrijf in de VS miljoenen, honderden miljoenen in sommige gevallen zelfs miljarden dollars aan onderzoek uitgeeft en die informatie voor niets naar China gaat. Na een tijdje kun je niet meer concurreren."

Reacties (17)
28-03-2012, 10:18 door Anoniem
Chinese IP-adressen en die van proxy's, Tor, VPN blokkeren de oplossing.
28-03-2012, 10:41 door Anoniem
De Amerikaanse overheid hackt Airbus niet om vervolgens de geheimen van Airbus aan Boeing te geven.

Ik heb onlangs wel iets anders begrepen van iemand die betrokken is bij de Nederlandse IVD's.

Peter
28-03-2012, 10:44 door Anoniem
@Anoniem 10:18

Natuurlijk is dat geen oplossing, die Chinezen zetten gewoon een paar dozen in een Amerikaans datacenter en gaan vrolijk verder. De enige oplossing is compleet loskoppelen van internet 1.0.
28-03-2012, 10:55 door Anoniem
Door Anoniem: Chinese IP-adressen en die van proxy's, Tor, VPN blokkeren de oplossing.

Welnee.... Het blokkeren van IP adressen waarvan je denkt dat ze door China worden gebruikt - dat gaat je niet of minimaal helpen... Zorgen dat je infrastructuur en processen op orde zijn, en dat je personeel weet wat er gaande is - dat helpt wel!

Zodra een chinees een pc met een DSL verbinding in bezit heeft valt de hele beschermlaag van IP blokkeren weg en kan 'ie overal bij...
28-03-2012, 11:01 door Anoniem
Zal de verkeerde vraag wel zijn, maar... Waarom hangen machines waar die gegevens op staan op de een of andere manier aan internet???
28-03-2012, 11:03 door Riviera
H-Bomb op China....stelletje communisten!
Oh wacht...dat zal wel te ver gaan hè?
28-03-2012, 11:13 door Anoniem
Door Anoniem: Zal de verkeerde vraag wel zijn, maar... Waarom hangen machines waar die gegevens op staan op de een of andere manier aan internet???

Dat hangen ze ook niet - maar er is altijd wel een proxy of gateway waardoor er een verbinding is... Elk bedrijfsnetwerk waar de medewerkers het internet op kunnen hangt 'dus' aan het internet. En omdat die medewerkers ook echt werk moeten doen, met een database vol gegevens, moeten ze daar dus ook bij kunnen...

Alleen in de film Mission Impossible komt een mainframe voor dat *niet* aan een netwerk hangt. En zelfs dat wordt gekraakt ;-)
28-03-2012, 11:37 door Anoniem
"Chinese IP-adressen en die van proxy's, Tor, VPN blokkeren de oplossing."

LMFAO. Denk je dat men geen gebruik maakt van systemen buiten Chinese IP space ? De veronderstelling dat je met het blokkeren van Chinese country blocks en dergelijke dit soort problemen kan voorkomen is een beetje naief ;)
28-03-2012, 11:40 door Anoniem
De Amerikaanse overheid hackt Airbus niet om vervolgens de geheimen van Airbus aan Boeing te geven.
Yeah right, maar dat ze echelon gebruikten om de onderhandelingen van Airbus te bespioneren zodat een grote opdracht van Saoedi-Arabië naar Boeing en McDonnell Douglas ging zijn we maar even vergeten.
28-03-2012, 13:11 door Overcome
En waar is precies het bewijs van deze stelling van Clarke? Ik heb wel vaker speeches van hem gehoord waarin hij het niet zo heel nauw neemt met de werkelijkheid en waarheid. Hij is geen techneut, hij is een bureaucraat die vooral een punt wil maken ("beveiliging van de infrastructuur en intellectueel eigendom is belangrijk en nu niet goed geregeld, dus daar moet wat aan gebeuren"). En dan krijg je dit soort ononderbouwde uitspraken. BEWIJS GRAAG! Er wordt al teveel aangenomen, gegokt, geschat en met natte vingers gewerkt in deze business.
28-03-2012, 13:28 door Anoniem
"Alle grote Amerikaanse bedrijven zijn inmiddels door China gehackt"

En de wereld draaide door.
28-03-2012, 13:29 door Mysterio
Door Overcome: En waar is precies het bewijs van deze stelling van Clarke? Ik heb wel vaker speeches van hem gehoord waarin hij het niet zo heel nauw neemt met de werkelijkheid en waarheid. Hij is geen techneut, hij is een bureaucraat die vooral een punt wil maken ("beveiliging van de infrastructuur en intellectueel eigendom is belangrijk en nu niet goed geregeld, dus daar moet wat aan gebeuren"). En dan krijg je dit soort ononderbouwde uitspraken. BEWIJS GRAAG! Er wordt al teveel aangenomen, gegokt, geschat en met natte vingers gewerkt in deze business.
Iets met biologische/chemische wapens in Irak.

Een aanname wordt bewijs. Als maar genoeg mensen roepen dat iets zo is, dan moet je al snel bewijzen dat iets niet zo is omdat men aanneemt wat iedereen lijkt te roepen.
28-03-2012, 14:15 door Anoniem
Wat is het probleem? We doen toch aan globalisering? The power of shared knowlegde :-)
28-03-2012, 15:39 door Anoniem
"De Amerikaanse overheid hackt Airbus niet om vervolgens de geheimen van Airbus aan Boeing te geven".
Wel tegen betaling!
Trouwens, waarom zou de Amerikaanse overheid Airbus dan hacken?
Hij wil ons doen geloven dat achter elke mogelijke Chinese hack de Chinese overheid zit?
Hij denkt dat iedereen in zijn sprookjes gelooft.
Tenslotte, ik geloof ook stellig dat elke grote Amerikaanse software bedrijf spionagewerkzaamheden (door hacken) voor Uncle Sam verricht.
29-03-2012, 09:49 door Anoniem
Amerikanen produceren zelf niets meer
En als dit dan in China gebeurd mogen deze vogels toch wel alle toegang ooknog?
Ze waren er zelf bij
Overigens is China gewoon de USA, de munt is gekoppeld, alle economie wordt nauwgezet besproken
Tsja, en nu wil de wereld geen Chinese rommel meer
Als de USA lokaal had geproduceerd had de wereld dit nog wel willen afnemen
Loskoppeling van de Yuan?
Dan stort de Dollar koers in
Een groot dilemma 10x de grootte van de EU pigs landjes
Maar niemand hoor je over de mega inflatie in China, rijen voor de tankstations, hele steden die leeg zijn
Omdat mensen met 200 dollar per maand geen 200.000 dollar voor een huis kunnen betalen
29-03-2012, 14:02 door Anoniem
Door Anoniem: Chinese IP-adressen en die van proxy's, Tor, VPN blokkeren de oplossing.

Als die IP-adressen de oplossing blokkeren zou je misschien de oplossing kunnen deblokkeren door die IP-adressen te blokkeren ;-).
29-03-2012, 19:21 door spatieman
Ja maar.
China heeft geen hackers volgens de CN overheid!!
echt niet!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.