image

Mac-gebruikers besmet via Microsoft Office

donderdag 29 maart 2012, 10:17 door Redactie, 1 reacties

Aanvallers gebruiken een oud beveiligingslek in Microsoft Office om Mac-gebruikers met malware te infecteren. De aanval richt zich tegen Tibetaanse non-gouvernementele organisaties (NGO) en gebruikt Office documenten waar een exploit in verstopt zit. Deze exploit misbruikt een kwetsbaarheid uit 2009 om willekeurige code op Mac OS X uit te voeren. "Dit is één van de weinige keren dat we een kwaadaardig Office-bestand hebben gezien wat gebruikt werd om malware op Mac OS X te verspreiden", zegt Jaime.Blasco van AlienVault Labs.

Zodra de Mac-gebruiker het kwaadaardige Office-bestand opent wordt er een Trojaans paard geïnstalleerd. De aanvallers, die vanaf een Chinees IP-adres opereren, kunnen vervolgens allerlei opdrachten sturen, zoals het verwijderen en downloaden van bestanden. De Trojaanse paarden die de aanvallers gebruikten werden door geen enkele virusscanner gedetecteerd.

Reacties (1)
30-03-2012, 07:22 door Anoniem
Ben zelf een Mac gebruiker en gebruik zoals de meeste geen antivirus maar zo te zien wordt de noodzaak voor een virus scanner steeds groter op de Mac. Helaas komt dit door een MS product maar dat neemt niet weg dat Mac gebruikers net zo kwetsbaar zijn als windows gebruikers. Misschien zijn de Mac gebruikers nog wel kwetsbaarder dan de Windows gebruikers aangezien ze gewend zijn te leven zonder het gevaar voor virussen mede dankzij de reclames van Apple.

Geen enkel systeem is beter dan het andere het hang puur af van wat je er mee wilt doen das aub geen apple vs ms vs linux onzin.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.