image

Populaire malware database stopt ermee

maandag 2 april 2012, 17:22 door Redactie, 2 reacties

De Zwitserse beveiligingsonderzoeker Roman Huessy heeft de stekker uit de populaire abuse.ch Malware Database (AMaDa) getrokken. In de database werden de IP-adressen van bekende Command & Control servers verzameld. Via deze IP-adressen besturen cybercriminelen geïnfecteerde computers. De blocklist die aan de hand van AMaDa werd opgesteld, werd tot Huessy's grote verbazing door tientallen internetproviders, Computer Emergency Response Teams, overheidsinstanties en non-gouvernementele organisaties gebruikt om te controleren of er geen besmette machines in hun netwerk aanwezig waren.

Vanwege tijdgebrek kan Huessy de lijst niet meer bijwerken en op alle ingezonden e-mails en verzoeken reageren. "Het beheren van de Zeus, SpyEye en de Palevo Tracker kost erg veel tijd. Daarnaast bracht het ook achtergrondruis met zich mee. Soms heb ik echt een secretaresse nodig om alle e-mails te beantwoorden", merkt de Zwitser op.

Tracker
Wel heeft Huessy besloten om de Palevo Tracker naar een nieuwe infrastructuur te verhuizen en die als een subproject van AMaDa te onderhouden. Palevo is de malware die ook als Rimecud, Butterfly of Pilleuz bekendstaat, en in 2010 groot in het nieuws kwam. Toen haalden de Spaanse autoriteiten een botnet van 13 miljoen met Palevo besmette machines offline.

Reacties (2)
03-04-2012, 10:33 door Anoniem
Dat zat eraan te komen. De abuse.ch blog werd al erg lang slechts sporadisch geupdated terwijl het vroeger floreerde. Maar toen was hij zelf nog student, nu heeft hij een full time job en dus gewoon geen tijd meer.
03-04-2012, 12:24 door tegenlicht
Kon hij er geen betaalde service van maken, aangezien er zoveel grote bedrijven zijn die er gebruik van maakten?
Volgens mij had hij er goed van kunnen leven.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.