image

Meeste aanvallen op internetbankieren in VS en Brazilië

woensdag 7 augustus 2013, 13:55 door Redactie, 0 reacties

In het tweede kwartaal van dit jaar was er een sterke toename van het aantal computers dat besmet raakte met malware die in staat is om geld van online bankrekeningen te stelen. Het aantal computers dat door deze zogeheten 'banking Trojans' geïnfecteerd raakte nam met 29% toe. Ging het in het eerste kwartaal nog om 113.000 computers, in het tweede kwartaal was dit naar 146.000 machines opgelopen.

Met name in juni steeg het aantal infecties sterk. In april en mei ging het om respectievelijk om 37.000 en 39.000 computers. In juni werden 79.000 besmettingen gedetecteerd. De groei wordt voornamelijk veroorzaakt door het aantal infecties door de Zeus banking Trojan. Daarnaast beperkt de malware zich niet meer tot alleen Europa en de Verenigde Staten. Naast de VS (28%) werden de meeste infecties in Brazilië (22%) waargenomen.

Verder blijkt dat ook de prijzen die cybercriminelen voor malware zoals Zeus, SpyEye, Carberp, IceIX en Citadel vragen de afgelopen jaren sterk zijn gedaald, waarbij Citadel de enige malware is die de vraagprijs zag toenemen, aldus cijfers van het Japanse anti-virusbedrijf Trend Micro. De meeste banking Trojans zouden nog slechts enkele honderden dollars kosten.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.