image

Android domineert smartphonemarkt

woensdag 7 augustus 2013, 17:54 door Redactie, 2 reacties

Google Android heeft de marktpositie op de smartphonemarkt in het tweede kwartaal verder weten te versterken, zo blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau IDC. Ten opzichte van een jaar geleden steeg het aandeel van Android met 10%, waardoor het mobiele besturingssysteem nu 79% van de markt in handen heeft. Apple, op afstand nummer twee, moest terrein inleveren.

In het tweede kwartaal van dit jaar werden 236,4 miljoen smartphones verscheept, een toename van 51,3% ten opzichte van de 156,2 miljoen toestellen die in het tweede kwartaal van 2012 geleverd werden. Volgens IDC heeft de afname van iOS in het tweede kwartaal te maken met uitblijven van een nieuwe iPhone. Sinds de iPhone 5 bijna een jaar geleden heeft Apple geen nieuwe producten gelanceerd, waardoor het kwetsbaar voor de competitie is, aldus analist Ramon Llamas. Hij verwacht dat Apple met een nieuwe iPhone en vernieuwd iOS het verloren marktaandeel kan terugwinnen.

Concurrentie

Een ander platform dat het aandeel zag stijgen is Windows Phone. Het aandeel groeide van 3,1% naar 3,7. symbian (min 4%) BlackBerry (min 2%) en Linux (min 1%) moesten allemaal aandeel inleveren. Het aandeel van Linux kan echter groeien als later dit jaar verschillende op Linux-gebaseerde smartphones verschijnen, zoals Firefox OS, Tizen en SailFish, wat voor meer verkochte toestellen en marktaandeel moet zorgen.

De dominantie van Android biedt volgens IDC het meeste perspectief voor Windows Phone, aangezien het straks een aantrekkelijke alternatief zal worden.

Image

Reacties (2)
07-08-2013, 18:42 door steve sh1t
Toen ik een paar jaar geleden dit voorspelde, werd ik her en der voor gek verklaard.

Ik kan hier wederom maar één ding op zeggen: (Google) devs 4 worlddomination yo!
07-08-2013, 23:46 door meinonA
Het aandeel van Linux kan echter groeien als later dit jaar verschillende op Linux-gebaseerde smartphones verschijnen, zoals Firefox OS, Tizen en SailFish, wat voor meer verkochte toestellen en marktaandeel moet zorgen.

Ehm, Android is ook Linux, dus dat aandeel is nu 79.3 + 1.8% = 81.2%
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.