image

Energieleverancier kwetsbaar door zwakke wachtwoorden

donderdag 5 april 2012, 10:49 door Redactie, 1 reacties

Een belangrijke Amerikaanse energieleverancier is kwetsbaar voor hackers omdat het op de servers zwakke wachtwoorden gebruikt. Dat blijkt uit een audit van het ministerie van Energie. Elf servers van Bonneville Power Administration in Portland zijn met zwakke wachtwoorden beveiligd, aldus de auditors. De leverancier levert 30% van alle stroom in de regio, onder andere voor belangrijke militaire installaties, ziekenhuizen, banken en woningen.

Bonneville is voornamelijk afhankelijk van computersystemen om de elektriciteit te transporteren. "Als één van deze informatiesystemen wordt gehackt of buitenwerking wordt gesteld, kan de impact op Bonneville's klanten enorm zijn", aldus energie-inspecteur Gregor Friedman. "Hoewel het management stelde dat alle wachtwoorden aan industriestandaarden voldeden, ontdekten we tenminste één beheerdersaccount met een standaard wachtwoord dat niet was ingesteld."

Beveiligingslekken
Verder bleek tijdens het onderzoek dat Bonneville had nagelaten om 400 bekende lekken te patchen. De energieleverancier gaat de problemen nu oplossen, maar kan zich niet in het geschetste beeld vinden. "Hoewel we externe audits waarderen om onze vooruitgang te meten, zijn we bezorgd dat deze assessment niet volledig de effectiviteit en efficiëntie van Bonneville's IT-programma weergeeft", aldus CEO Stephen Wright.

Reacties (1)
05-04-2012, 18:48 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.