image

FBI arresteert CabinCr3w-hacker

donderdag 5 april 2012, 15:01 door Redactie, 0 reacties

De FBI heeft eind maart een Amerikaanse man gearresteerd die betrokken zou zijn geweest bij aanvallen op Goldman Sachs CEO LLoyd Blankfein en een Texaanse overheidssite. Higinio Ochoa, alias w0rmer, was lid van de CabinCr3w. Een Anonymous-achtige groep die zich achter de Occupy Wall Street-beweging schaarde en verschillende aanvallen uitvoerde om de acties van de beweging te ondersteunen. Op Pastebin.com plaatste Ochoa, of iemand die beweert hem te zijn, het verhaal over zijn arrestatie en ondervraging door de FBI.

Informant
Ochoa werd gezocht wegens zijn aandeel in de aanval op de website van het Texaanse ministerie van Openbare Veiligheid. Hij werd na zijn aanhouding op borgtocht vrijgelaten en mocht van de rechter geen computer of smartphone gebruiken. In zijn bericht op Pastebin verklaart Ochoa dat hij sinds zijn arrestatie als informant voor de FBI heeft gewerkt en de opsporingsdienst heeft geholpen met het vinden van andere CabinCr3w-leden.

Uit documenten blijkt inderdaad dat Ochoa is opgepakt, maar het is onduidelijk of hij ook achter het bericht op Pastebin.com zit. Zijn Twitter-account AnonW0rmer is sinds de arrestatie op 20 maart niet meer bijgewerkt.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.