image

Britse politie arresteert Polen wegens DDoS-aanval

zaterdag 10 augustus 2013, 11:28 door Redactie, 1 reacties

De Britse politie heeft op het vliegveld van Heathrow twee Poolse mannen gearresteerd op verdenking van het afpersen van een groot internetbedrijf. De twee dertigers konden na een onderzoek van de Greater Manchester Police (GMP), ondersteund door Serious and Organised Crime Agency, woensdag worden aangehouden.

De twee mannen probeerden het niet nader genoemde IT-bedrijf uit Manchester af te persen via een DDoS-aanval op de website. "Denial of Service-aanvallen zijn misdrijven die steeds vaker voorkomen en desastreuze gevolgen kunnen hebben op de online zaken of aanwezigheid van het slachtoffer", aldus politiefunctionaris Chris Mossop.

Aangifte

Naast de twee Britse politiediensten werkten ook verschillende agentschappen uit de Verenigde Staten en Polen mee. "Deze arrestaties laten zien dat de GMP cybercrime en afpersing zeer serieus neemt en beschuldigingen rigoureus zal onderzoeken", aldus Mossop. Hij adviseert aangevallen bedrijven om altijd de politie te bellen.

De twee Polen moesten gisteren voor de rechter verschijnen en zijn aangeklaagd wegens afpersing en het uitvoeren van ongeautoriseerde activiteiten op computers.

Reacties (1)
11-08-2013, 16:24 door Jacob Lageveen
Manchester? Daar komt nogal wat 419 gedoe weg.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.