image

Miljoenen smartphones in China met malware besmet

dinsdag 13 augustus 2013, 14:33 door Redactie, 0 reacties

Een Chinees beveiligingsbedrijf beweert dat er in de eerste helft van dit jaar meer dan 480 miljoen smartphones in China met malware besmet zijn geraakt. Een onwaarschijnlijk aantal, aangezien 464 miljoen Chinezen een of meerdere smartphones gebruiken om verbinding met het internet te maken. Het totaal aantal gebruikers van een mobiele telefoon in China, zowel standaard als smart, passeerde vorig jaar de 1,1 miljard.

De malware zou volgens een nieuw rapport van beveiligingsbedrijf 360 in het geheim gegevens verzamelen, zoals locatiedetails, telefoongegevens en sms-berichten. De informatie zou vervolgens naar specifieke servers worden doorgestuurd, zo meldt de Chinese staatsmedia dat het rapport in handen kreeg. Het rapport zelf is nog niet op de website van 360 te vinden.

Android

Trojaanse paarden op Androidtoestellen waren voor 97% van alle malware verantwoordelijk. Het verspillen van bandbreedte, stelen van gegevens en het frauduleus genereren van kosten, bijvoorbeeld door het versturen van dure sms-berichten, zijn de drie meest voorkomende gevolgen van een besmet toestel.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.