Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Steeds nieuwe Ubuntu upgraden

13-08-2013, 16:27 door Anoniem, 2 reacties
Hallo, ik ben aan het nadenken om de nieuwste ubuntu te installeren, dus niet de LTS. Ik kies namelijk daarvoor omdat ik graag met de nieuwste functies wil genieten van ubuntu. Alleen zou ik deze graag zolang mogelijk willen houden, daar spreek ik over ongeveer 7 jaar lang. Ik weet dat het beste is om steeds te formateren bij een nieuwe versie, maar toch wil ik deze tip overslaan.

Alleen vroeg ik af of het upgraden altijd wel makkelijk zal gaan, hangen er regels aan? Zijn er bepaalde momenten dat het gewoon niet meer mogelijk is om te upgraden naar de nieuwste versie? Eigenlijk is mijn ultieme vraag, zijn er mensen die ook de nieuwste ubuntu gebruiken en die steeds zonder problemen kan upgraden naar de nieuwste versie? Zoja, hoelang en hoeveel keren ongeveer denk je dat je al geupgrade hebt zonder formateren of verlies van gegevens?

Alvast bedankt!
Reacties (2)
14-08-2013, 13:33 door choi - Bijgewerkt: 14-08-2013, 13:43
Er is geen garantie dat upgrades foutloos gaan. Canonical zegt zelf:
Before you start any upgrade process – ask yourself this question:
Can I afford to lose any/all my data such as documents and files?
If the answer is no - then backup your installation.
Upgrading Ubuntu works 99 times out of 100 – a backup will save you lots of frustration later if things do go wrong.*


Een van de meest voorkomende problemen is dat een nieuwe Ubuntu-versie de bestaande (oudere) hardware niet meer ondersteund. Ik heb dit probleem zelf gehad met (onboard) grafische hardware en wifi-adapters. Met wat geknutsel is e.e.a vaak op te lossen maar soms ook weer niet.

*
http://askubuntu.com/questions/110477/how-do-i-upgrade-from-10-04-or-11-10-to-12-04
14-08-2013, 17:55 door Anoniem
Bedankt voor het reageren!

99 times out of 100 vind ik toch netjes eigenlijk. Backup maken met het ingebouwd systeem van ubuntu is ook erg makkelijk en snel. Ik bezit allersinds de nieuwste hardware, dus snel problemen ondervinden zal het waarschijnlijk niet doen. Maar de reden dat ik op ubundu wil overstappen, is omdat je de volledige uitstraling van het gehele OS naar jouw eigen smaak kunt aanpassen. En ook natuurlijk omdat linux veiliger is.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.