image

Amerikaanse politie lekt cupmaat agentes

dinsdag 13 augustus 2013, 17:13 door Redactie, 2 reacties

Het politiekorps van Detroit heeft per ongeluk het gewicht, lengte en cupmaat van politieagentes onder andere agenten gelekt. De gegevens waren verzameld voor het kiezen van kogelwerende vesten. Politiecommandant Dwayne Love was gevraagd om de agenten te informeren dat hun vesten klaar waren om te worden opgehaald. Love stuurde een e-mail naar de andere commandanten door, die het weer naar de supervisors doorstuurden, waarna het naar de agenten in kwestie werd gestuurd.

De e-mail bevatte echter ook een Excel spreadsheet met het gewicht, lengte en cupmaat van de politieagentes. Volgens de adjunct-chef van het politiekorps gaat het om een administratieve fout en wordt er een onderzoek ingesteld. Verschillende agentes zouden vanwege de gelekte informatie door andere agenten voor gek zijn gezet.

Ook zijn er via de politievakbond inmiddels twee aanklachten tegen het politiekorps ingediend. De politiechef heeft inmiddels laten weten dat hij de getroffen agenten excuses zal maken en ze zal verzekeren dat dit nooit meer zal gebeuren, zo meldt MyFoxDetroit.

Reacties (2)
13-08-2013, 18:02 door Anoniem
Dit is een systemische fout, door onachtzaam gebruik van een slecht (lees: geen) systeem. Je kan wel mensen op hun vingers gaan tikken niet "toevallig" mail met "extra" aanhangsels blind door te sturen, maar dat zal geen structurele verbeteringen brengen. Wat er moet gebeuren is dat er a) behoorlijke infrastructuur is zodat email niet meer als algemeen bestandsdeelmechanisme misbruikt hoeft te worden, en b) de gebruikers dan hun oude gewoontes voor betere gewoontes inwisselen.

Niet dat ze dit door gaan hebben. Want deze slechte gewoonte is "industry standard" en "best current practice".
14-08-2013, 17:11 door Anoniem
jee , das wat ik altijd al wilde weten...de cupmaat van iemand die mij in de handboeien slaat , fantastisch....deze wereld......
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.