image

Security Essentials mist kwart Zeus banking Trojans

woensdag 14 augustus 2013, 10:38 door Redactie, 7 reacties

De gratis virusscanner van Microsoft blijkt de meeste Zeus banking Trojans door te laten, malware speciaal ontwikkeld om geld van online bankrekeningen te stelen. MRG Effitas testte 19 veiligheidspakketten met 100 exemplaren van Zeus die actief door cybercriminelen werden gebruikt. Microsoft Security Essentials blokkeerde 74% van de exemplaren en eindigde daarmee onderaan, gevolgd door McAfee met 89%. Dit zijn de enige twee virusscanners die onder de 90% scoren.

Tien scanners blokkeerden alle exemplaren en kregen daardoor de MRG Effitas Online Banking Browser Security Certificering voor het tweede kwartaal van 2013. ESET, F-Secure, Microsoft, Panda en ThreatMetrix wisten deze certificering vanwege een te lage score al vier keer op rij niet te halen.

Image

Reacties (7)
14-08-2013, 11:24 door Anoniem
Ik zie Avira niet in deze lijst staan.Zemana wel,maar dat is toch feitelijk gewoon Hitman Pro? En Avast scoort hier ook 100%,is dat de gratis versie van Avast,of betreft het hier de betaalde versie van Avast? Opvallen zijn de tegenvallende scores van F-Secure en SymantecNorton met maar 98% Eset en AVG met resp. maar 96 en 93%,en McAfee en Microsoft scoren helemaal belabberd! Als ik een paar jaar geleden had geweten over de prestaties van McAfee wat ik nu weet had ik de voorgeinstalleerde McAfee toen al meteen verwijderd en vervangen door een veel betere antivirus.
14-08-2013, 11:35 door Anoniem
Tja Microsoft is dan ook geen AV vendor, en wat dat betreft moet je Security Essentials nooit zien als vervanging voor een goede virus scanner.
14-08-2013, 14:04 door Mysterio
Na ESET begint F-Secure ook flink tegen te vallen in de laatste tests. Het wordt nog eenzaam aan de top zo voor Kaspersy en Bitdefender.
14-08-2013, 14:14 door MI-10 - Bijgewerkt: 14-08-2013, 14:14
Door Anoniem: Als ik een paar jaar geleden had geweten over de prestaties van McAfee wat ik nu weet had ik de voorgeinstalleerde McAfee toen al meteen verwijderd en vervangen door een veel betere antivirus.
Klopt, heb ik bij een reeds bestaande computer met een clean-install meteen als eerste gedaan (verwijderen van McAfee)
14-08-2013, 15:02 door Erwtensoep
Door Anoniem: Ik zie Avira niet in deze lijst staan.Zemana wel,maar dat is toch feitelijk gewoon Hitman Pro? En Avast scoort hier ook 100%,is dat de gratis versie van Avast,of betreft het hier de betaalde versie van Avast? Opvallen zijn de tegenvallende scores van F-Secure en SymantecNorton met maar 98% Eset en AVG met resp. maar 96 en 93%,en McAfee en Microsoft scoren helemaal belabberd! Als ik een paar jaar geleden had geweten over de prestaties van McAfee wat ik nu weet had ik de voorgeinstalleerde McAfee toen al meteen verwijderd en vervangen door een veel betere antivirus.
Zemana AntiLogger(Hier getest) heeft niets met Hitman Pro te maken, later heeft Zemana naast hun eigen product ook nog Zemana Anti-Malware uitgebracht wad idd een rebrand van Hitman Pro is. Van Avast is de Internet Security variant getest, deze heeft ook een online banking module(trouwens ook in de goedkopere Pro versie) die getest is in deze test. Security.nl heeft echter maar de helft van de test gepubliceerd, naast 100 Zeus trojans hebben ze ook verschillende simulators gebruikt die Man in the Browser aanvallen gebruiken om te kijken of producten de login informatie kunnen beschermen in geval van infectie.
14-08-2013, 23:18 door Patje-RedFan
Het is niet waarom dat bepaald AV hier slecht scoort dat het anders niets stopt, maw avg en panda scoren hier mss niet zo goed maar bij AV-test.org scoren ze vaak beter dan betaalde paketten
http://www.av-test.org/en/tests/home-user/windows-7/mayjun-2013/
05-09-2013, 17:04 door Wouter Smaal
V.w.b. het testen van AV software heb ik veel vertrouwen in het het onafhankelijke AV-Comparatives. Een overzicht van de testen: http://tinyurl.com/kf8rwhy
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.