image

Amerikaans ministerie lekt gegevens 181.000 patiënten

maandag 9 april 2012, 10:05 door Redactie, 2 reacties

Aanvallers hebben servers van het ministerie van gezondheid in het Amerikaanse Utah gehackt en de gegevens van ruim 181.000 patiënten buitgemaakt. De gestolen informatie bevat namen, adresgegevens, geboortedata, namen van artsen, belastingnummers, codes van ondergane behandelingen en van 25.000 mensen ook het social security nummer. Volgens het ministerie waren de gegevens onlangs nog naar een nieuwe server verplaatst.

Beveiliging
Aanvallers, vanuit waarschijnlijk Oost-Europa, wisten het meerlaagse beveiligingssysteem van de server te omzeilen en zo toegang tot de data te krijgen, stelt het miniserie in een verklaring. De server in kwestie is inmiddels uitgeschakeld en nieuwe beveiligingsmaatregelen zijn geïmplementeerd.

In eerste instantie werd gezegd dat het nog om 24.000 'records' ging, maar later bleek dat een record de gegevens van meerdere mensen kan bevatten. Alle getroffen burgers worden nu ingelicht en kunnen een jaar lang gratis hun krediet laten monitoren. Het ministerie gaat onderzoeken hoe de hack heeft kunnen plaatsvinden. Tevens wordt er met justitie samengewerkt om de daders op te sporen.

Reacties (2)
09-04-2012, 13:31 door DeliciouslyImperfect
Waarom bewaart een ministerie in hemelsnaam patiënt en behandel informatie?
09-04-2012, 17:30 door 0101
Door Redactie: Volgens het ministerie waren de gegevens onlangs nog naar een nieuwe server verplaatst.
"Jongens, wanneer gaan we eigenlijk beveiligingsupdates installeren?"
- "Kweenie, volgende maand ofzo?"
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.