image

Gehackte baby monitor laat ouders schrikken

woensdag 14 augustus 2013, 11:34 door Redactie, 9 reacties

Een Amerikaans gezin dat een baby monitor gebruikt om hun twee kinderen in de gaten te houden kreeg de schrik van hun leven toen ze opeens een stem uit de camera hoorde. "Het voelde alsof er iemand had ingebroken", zegt Marc Gilbert tegenover de televisiezender WAFB. Gilbert zegt dat hij een stem in de hal hoorde, die uiteindelijk uit de kinderkamer bleek te komen.

De stem zei: "Word wakker Allyson, jij kleine ..." Vervolgens draaide de camera zich naar Gilbert. Die aarzelde geen moment en trok de stekker eruit. Aan de hand van wat onderzoek denkt hij dat iemand zijn router en camera heeft gehackt. Aangezien de naam van het kind op de muur stond kon de plaaggeest haar roepen.

De ouders zeggen maatregelen te hebben genomen om herhaling te voorkomen. Door in de media hun verhaal te doen hopen ze andere ouders te waarschuwen.

Reacties (9)
14-08-2013, 11:47 door Briolet
De kans is groot dat de kamera helemaal niet gehackt is, maar dat de eigenaren hem gewoon op het internet gepubliceerd hebben. Onder het mom van "klantvriendelijkheid" is publiekelijk publiceren soms de default configuratie van de fabrikant.
14-08-2013, 12:06 door Anoniem
"De kans is groot dat de kamera helemaal niet gehackt is, maar dat de eigenaren hem gewoon op het internet gepubliceerd hebben. Onder het mom van "klantvriendelijkheid" is publiekelijk publiceren soms de default configuratie van de fabrikant."

Tegenwoordig beschrijven velen het opzoeken van een niet-beveiligde camera via Google al als hacking ;)
14-08-2013, 13:07 door Wim ten Brink
Een netcam achter een router is niet zomaar bereikbaar van buitenaf. Dat moet namelijk ingesteld worden. Dat, of de netcam stuurt de beelden door naar een website en dan worden ze van daar weer publiekelijk uitgezonden. Dat laatste lijkt mij een privacy-schending dus als de vader zijn router niet open heeft gezet voor de netcam dan is deze inderdaad gehackt.
Desondanks is het wel mogelijk dat de netcam via een CommandCenter bestuurd kan worden van buitenaf, maar daarvoor moet ik eerst meer weten over het merk en model van de betreffende camera.
14-08-2013, 14:11 door Anoniem
Door WorkshopAlex: Een netcam achter een router is niet zomaar bereikbaar van buitenaf. Dat moet namelijk ingesteld worden

Dat is helemaal niet nodig. De meeste van dat soort devices ondersteungen, evenals routers, upnp. Ze melden zich aan bij de rotuer en de router zorgt dat het apparaat wereldwijd benaderbaar is. Zie http://www.forbes.com/sites/andygreenberg/2013/01/29/disable-a-protocol-called-upnp-on-your-router-now-to-avoid-a-serious-set-of-security-bugs/ en de verhalen over SAN-dozen die vanaf internet doorzoekbaar bleken te zijn.

Peter
14-08-2013, 14:30 door yobi - Bijgewerkt: 14-08-2013, 14:31
De camera kan via plug-and-play poorten van de router openen en vervolgens direct toegankelijk zijn vanaf internet (met de standaard gebruikersnamen en wachtwoorden).

-> ZET PNP VAN DE ROUTER UIT!!!!!!!
14-08-2013, 15:03 door Erwtensoep
Jammer dat het voor fabrikanten tegenwoordig zo moeilijk is om fatsoenlijke producten te maken..
14-08-2013, 16:12 door Anoniem
Door Erwtensoep: Jammer dat het voor fabrikanten tegenwoordig zo moeilijk is om fatsoenlijke producten te maken..
Tegenwoordig? Hoelang zit jij al in de IT/Security wereld? Nog niet zo lang vermoed ik.
14-08-2013, 16:22 door Anoniem
Dit is toch Amerika? Het land van de eeuwig law zaken. Normaliter gaat de eerste de beste Amerikaan direct het bedrijf aanklagen indien er niet in de handleiding van de magnetron staat dat een hond opwarmen in de magnetron niet toegestaan is.

@De ouders zeggen maatregelen te hebben genomen om herhaling te voorkomen
Jammer dat er niet bij staat welke maatregelen de ouders getroffen hebben.
15-08-2013, 13:34 door Anoniem
Ik wil niet uPnP uit zetten dan kan ik niet meer online gamen. maarja het moet ik ga het doen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.