image

Criminelen printen skimapparatuur met 3D-printer

donderdag 15 augustus 2013, 10:35 door Redactie, 4 reacties

Een groep criminelen van waarschijnlijk Roemeense afkomst gebruikt 3D-printers en CAD-technologie om skimapparatuur mee te printen. Dat meldt de Australische politie na de ontdekking van verschillende skimapparaten. In de waarschuwing voor de skimbende stelt de New South Wales Police dat er "geraffineerde skimapparaten" op de geldautomaten in het gebied in en rond Sydney worden geïnstalleerd.

Via de skimapparatuur kunnen criminelen de kaartgegevens kopiëren om daarmee vervolgens te frauderen. Er zijn tenminste 15 geldautomaten gevonden waar de apparatuur was aangebracht, waardoor de gegevens van mogelijk tienduizenden consumenten zijn gecompromitteerd.

3D-printer

"Deze nieuwe skimapparaten zijn lastig voor consumenten om te herkennen, wat betekent dat de gemeenschap nog alerter moet zijn in de manier waarop ze geldautomaten gebruiken", zegt politiecommissaris Col Dyson. Hoe de apparaten worden gemaakt wil hij niet laten weten, maar tegenover het Australische iTnews vertelt hij dat de bende 3D-printers en CAD-technologie gebruikt.

Als onderdeel van het onderzoek naar de bende is één Roemeense man aangehouden. Volgens de politie is een deel van het gestolen geld naar Roemenië overgemaakt. Inmiddels zijn ook verschillende camerabeelden openbaar gemaakt van mensen die volgens de politie meer over de skimapparatuur weten.

Reacties (4)
15-08-2013, 11:04 door Anoniem
Wie gaat als eerste roepen dat we daarom maar 3d printers moeten verbieden? Kom op, het kan best, en moet ook enzo, als beterweter kan je nu niet achterblijven. Want dat gebeurde toch ook toen er iemand een verder waardeloos stuk schietgereedschap mee produceerde? Waar blijft de roep om verbieden dan? Hop hop, nu niet je integriteit verspelen door dit stilzwijgend toe te staan. PROTESTEREN EN ROEPEN OM VERBIEDEN MET JE DONDER.
15-08-2013, 14:01 door MI-10
Een verbod heeft nog nooit iets uitgehaald of opgelost.

Het heeft alleen de schatkist gevuld met boetebedragen.
15-08-2013, 15:46 door Mysterio
Door MI-10: Een verbod heeft nog nooit iets uitgehaald of opgelost.

Het heeft alleen de schatkist gevuld met boetebedragen.
Dat is dus niet helemaal waar. Het verbod op het publiek dragen van vuurwapens leidt tot beduidend minder 'incidenten' met vuurwapens dan bijvoorbeeld in de USA.

Tot nu toe is er geen aanleiding voor het verbieden van 3D printers. Een paar wapens... een skimdingetje... Het lijkt wel of men politici probeert te verleiden tot een 'verbodsuitspraak' om vervolgens weer gespeeld verontwaardigd te zijn over dat de politiek alles wil verbieden.

Ga je alsjeblieft niet nu al boos lopen maken over eventuele verboden.

Vandaag den dag is het nog steeds veel eenvoudiger om een kwalitatief uitstekend wapen het land in te smokkelen dan een redelijk fatsoenlijk wapen te printen.
15-08-2013, 17:27 door Anoniem
Door Mysterio:Ga je alsjeblieft niet nu al boos lopen maken over eventuele verboden.
Dat is nou precies wel nodig. Er wordt veel te makkelijk "mag niet heur!" geroepen als het populair lijkt, en het blijft verbazend stil als het even niet makkelijk stemmen inkoppen is. Gelijke monniken, gelijke kappen. Wil je het ene verbieden want theoretisch misbruikbaar, dan kan je er niet omheen om ook het andere te verbieden als het evident misbruikt wordt.

Dus óf je roept om verbieden van allebei óf je trekt je halve verbodskeutel maar weer in. En anders mag je het verschil uitleggen. Er gaan dus wat stilblijvers ons een verklaring schuldig zijn waarom ze eerder wel de bek opentrokken en nu niet.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.