image

IBM koopt beveiligingsbedrijf Trusteer

donderdag 15 augustus 2013, 11:33 door Redactie, 1 reacties

IBM heeft het Israëlische beveiligingsbedrijf Trusteer overgenomen, dat onder andere een beveiligingsprogramma levert dat ING onder haar klanten aanbiedt. Trusteer werd in 2006 opgericht en verwierf bekendheid dankzij de Trusteer Rapport software.

Rapport kaapt verschillende Windows API's op het systeem om misbruik te voorkomen. Ook blokkeert het API calls die op kwaadaardige activiteiten kunnen duiden. Veel malware is in staat om bijvoorbeeld de "WinIntet" API te kapen, die een SSL-verbinding tussen de browser en de website opzet.

Door deze API te kapen, kan de malware gebruikersnamen en wachtwoorden stelen, ook al voert een gebruiker die in op een site die de data versleutelt, omdat de informatie op een lager niveau wordt gepakt, nog voordat het is versleuteld.

Het programma zou dit voorkomen, waardoor de consument toch nog op een veilige manier kan internetbankieren, ook al is zijn systeem geïnfecteerd. Naast beveiligingssoftware voor de desktop ontwikkelt Trusteert ook programma's om mobiele gebruikers veilig te houden.

Laboratorium

Als onderdeel van de overname zal IBM ook een cybersecurity softwarelaboratorium in Israël oprichten waar 200 werknemers van zowel IBM als Trusteer aan de slag gaan en zich zullen bezighouden met onderzoek naar financiële malware en geavanceerde dreigingen. Hoeveel IBM voor de overname betaald is niet bekendgemaakt.

Reacties (1)
17-08-2013, 12:13 door Anoniem
en probeerde juist met om met behulp van dit Israelische programma onder het alziende oog van de Amerikanen uit te komen...!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.