image

"XP-gebruiker moet niet op Windows 8 wachten"

dinsdag 10 april 2012, 12:21 door Redactie, 14 reacties

Microsoft adviseert gebruikers van Windows XP om niet op Windows 8 te wachten, maar nu naar Windows 7 te upgraden. De ondersteuning van Windows XP eindigt over precies twee jaar. "Windows XP en Office 2003 waren fantastische software releases voor hun tijd, maar de technologische omgeving is veranderd", aldus Microsoft's Stella Chernyak.

Volgens Chernyak voldoen beide oude pakketten niet meer aan de wensen en behoeften van gebruikers. Wie nu nog Windows XP gebruikt krijgt het dringende advies naar Windows 7 te upgraden. "We raden niet aan om op de volgende Windows of Office te wachten."

Fundering
Chernyak merkt op dat het belangrijk voor bedrijven is om te zijn overgestapt voordat de ondersteuning van Windows XP volledig stopt. Marktvorser Gartner schat dat 4% van de bedrijven deze deadline niet zal halen.

Daarnaast vormt Windows 7 ook een fundament voor toekomstige versies van het besturingssysteem. Chernyak besluit met de opmerking dat Windows 7 inmiddels meer dan 525 miljoen keer verkocht is.

Reacties (14)
10-04-2012, 12:25 door Anoniem
lekker wachten tot je een nieuwe pc koopt
10-04-2012, 12:30 door tegenlicht
Wacht dus niet op windows 8, maar koop nu alvast windows 7 zodat MS nog richting de 600 miljoen kan gaan. Was dat de weddenschap?

Om vervolgens na een maand er achter te komen dat er ook een windows 8 bestaat. En een paar jaar later krijgen we het advies om niet op windows 9 te wachten.

Marketing!
10-04-2012, 12:38 door Anoniem
Heeft niets met marketing te maken.
Bedrijven lopen doorgaans (terecht) een windows versie achter.

Niemand, zelfs microsoft representatives zelf niet, raadt bedrijven aan om bij release over te schakelen. De regel is altijd "wacht minstens tot sp1" om alle security holes te dichten die er de eerste weken/maanden na release uitkomen.

Dit is niet meer dan normaal.
Geen enkel bedrijf, buiten enkele puur IT bedrijven, zal windows 8 draaien de komende 2j.
10-04-2012, 13:22 door ronh
En buiten dat, hebben jullie Windows 8 al eens gezien? Dat is voor de gebruikers een complete cultuurschok. En (mede hierdoor?) een nachtmerrie voor systeembeheerders. Wij gaan nog over naar Windows 7, en wachten de perikelen rond Windows 8 nog mooi even af.
10-04-2012, 13:27 door Anoniem
Ik heb onlangs Windows 8 uitgeprobeerd, dit is geen systeem om mee te werken.
Het is volledig ontworpen voor Touchscreen en tal van zaken zitten voor een pc gebruiker met keyboard en muis volledig onlogische in elkaar. Geen start button om snel even naar bepaalde zaken te gaan.
Microsoft brengt de grafische interface terug naar af.

het is hetzelfde als met Offcie. Iedereen loopt hoog op met lint in Office, het oude menu systeem met muis werkt nog altijd sneller.Het heeft niet met gewoonte te maken wat ik hoor als excuus, ik kijk naar ergonomie en heb al van alles onder mijn handen gehad en draai verschillende besturingssystemen.

Omdat iets mooi oogt wil nog niet zeggen dat het ook bruikbaar is of beter.

Ik gebruik nog steeds XP om te gamen, gebruikte tot kort FreeBSD en verschillende Linux distro's voor de lol in multiboot.
Het wordt binnenkort enkel nog Sabayon (Gentoo) en OpenSuse Tumbleweed wegens rolling releases.
Mijn main distro is voor het moment Mageia.

Ik heb alle soorten desktops al onder handen gehad en als ik daar Windows 8 mee moet vergelijken kan ik alleen maar zeggen dat hij goed er uit ziet maar zeker niet zo werkt. Al het andere was beter.
10-04-2012, 14:37 door golem

Volgens Chernyak voldoen beide oude pakketten niet meer aan de wensen en behoeften van gebruikers.
Welke gebruikers ? Bij de meeste gebruikers voldoet het nog steeds.

Hmm. , als je het originele bericht doorleest heeft ze het over Modern Users.
Ja, dan geef ik haar gelijk. Missertje van security.nl ?


Heeft niets met marketing te maken.

Wat is de functie van Stella Chemyak ?
Juist, Director Marketing bij Microsoft :)
10-04-2012, 15:08 door Duck-man
Geen Windows 8 wat dacht je daarvan? En ook geen Windows 7
Gewoon ontwikkelen in je eigen tempo. Over stappen als het jou uit komt. Altijd software die op alle systemen draait zowel de oude als de nieuwe. Niet over geleverd aan de grillen van Redmond.
10-04-2012, 16:40 door ronh
Probleem is dat men over 2 jaar helemaal stopt met de ondersteuning. Dus ook geen patches meer voor lekken die gevonden worden. En aangezien er toch welk elke dinsdag wel een paar patches zijn, is het niet zonder gevaar om door te blijven draaien met zo'n systeem.

@anoniem van 13:27u: Er is geen "Knop" meer om op te drukken, maar als je met je muis in de rechteronder klikt, krijg je nog wel een startmenu hoor!

Maar zie de gebruikers maar gewend te raken aan de Metro interface! En ik ben benieuwd hoe het gaat met (domain) policies, en application virtualization zoals wij die hier gebruiken.
10-04-2012, 17:19 door Anoniem
Moet ik dan voorover gaan buigen om mijn monitor te beduimelen? XP draait niog steeds goed voor alle doeleinden, ook als er niet meer gepatcht wordt. Want ook nu zit XP al vol gaten, tot er weer een patch komt.... en er weer nieuwe gaten gevonden worden. Sinds 2004 draai ik XP, ook op mijn laatste nieuwe PC uit 2009. Alleen op mijn laptop zit tot mijn verdriet Windows 7.....
10-04-2012, 18:53 door Anoniem
belachelijk dat dit kan, ik mag blij zijn dat mijn moeder met windows xp om kan gaan, en nu verplichten ze mensen om hun oude vertrouwden xp af te geven. waar gaat deze wereld heen alles draait om geld geld en nog meer geld.alsof ze niet genoeg hebben. 525 miljoen cd'tje zijn behoorlijk wat euro,s, volgens mij hoeven ze niet te klagen.
11-04-2012, 08:46 door Pandit
XP voldoet voor mij ook prima, Zit meer op mijn 6 jaar oude XP bak dan een redelijk recente Windows7 laptop. De XP bak is behoorlijk dichtgespijkerd. Als vervanger van UAC gebruik ik bijv: surun (http://kay-bruns.de/wp/software/surun/), een geweldig stukje software (werkt overigens ook perfect op windows7 samen met uac). Op het werk zijn we vorig jaar overgestapt van Windows2000 naar WindowsXP, en we kunnen gewoon ons werk doen,
11-04-2012, 10:02 door Anoniem
Ik draai Windows 7 met aanpassingen om de interface "verbeteringen" van Windows 7 terug te schakelen naar de manier hoe XP werkte (zoals start menu, quick launch en dat soort kleine aanpassingen). Microsoft zou eens moeten stoppen met het dicteren hoe een gebruiker zijn pc moet gebruiken. Ik wordt er stapeldol van.
17-04-2012, 14:01 door Anoniem
ben blij dat ik helemaal van microsoft en windows af ben.
ik gebruik nu linux-ubuntu .
wat een verlossing!
03-08-2012, 12:34 door Anoniem
in 2008 een PC gekocht met Vista, en ik ben kort geleden Mei 2012 bij een kennis geweest die heeft een nieuwe PC met een i7 2600k is 3400MHz en ik vind dat die i7 2600k met Windows 7 langzaam. Mijn mening over de nieuwe PC's en nieuwe Windows erg matig. Wat u beter kunt doen is van te voren zelf uitzoeken of uw nieuwere producten die u dan wilt kopen geschikt zijn voor een eerdere windows versie. dit kunt u voor aanschaf controleren op drivers van het product
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.