image

"Wachtwoord delen net zo link als rijden zonder gordel"

dinsdag 10 april 2012, 16:01 door Redactie, 5 reacties

Het delen van een wachtwoord is bijna net zo gevaarlijk als het rijden zonder gordel, aldus onderzoek onder ruim 1.600 internetgebruikers. Anti-virusbedrijf Webroot legde de deelnemers een aantal stellingen tussen de offline en online wereld voor. Zo vond 85% het gebruik van een onbeveiligde computer gevaarlijk, tegenover 82% die het riskant vond om de auto of woning niet op slot te doen.

Het delen van een wachtwoord werd door 85% als riskant bestempeld, terwijl het rijden zonder gordel (87%) en verzekering (88%) maar net iets gevaarlijker werd gevonden. Verder bleek dat volwassenen het riskanter vinden om een e-mailbijlage van een onbekend iemand te openen dan het afspreken met iemand die ze online hebben ontmoet.

"Het is goed om te zien dat mensen bewust zijn van de risico's die online dreigingen vormen", aldus CISO Jacques Erasmus. Verder vindt 61% het verliezen van een laptop, tablet of netbook net zo erg, of erger, dan het verliezen van een portemonnee.

Reacties (5)
10-04-2012, 18:10 door 0101
"Wachtwoord delen net zo link als rijden zonder gordel"
Maar minder slecht voor de gezondheid...
10-04-2012, 20:32 door rodin
Het delen van een wachtwoord werd door 85% als riskant bestempeld, terwijl het rijden zonder gordel (87%) en verzekering (88%) maar net iets gevaarlijker werd gevonden.

Volgens die logica ken ik er nog een paar: "Hete pan met blote handen van het vuur halen even gevaarlijk bevonden als jezelf door het hoofd schieten. (100%/100%)"
10-04-2012, 21:59 door NumesSanguis
Ik heb zo'n vermoede dat deze mensen niet zoveel weten van een representatieve enquête. Of baat hebben bij dit vervormde beeld. De manier waarop je iets vraagt is zeer bepalend voor de resultaten.
11-04-2012, 12:27 door tegenlicht
Hierbij wil ik mijn verhaal met jullie delen. Afgelopen week deelde ik mijn wachtwoord met een collega. Achteraf gezien, niet zo slim, want het ging mis. Wat er precies gebeurde weet ik niet, maar vijf dagen later werd ik wakker uit een coma. Ik had 20 botbreuken. Ik voelde me een partij beroerd.

Moraal van het verhaal?

Het zoveelste flut onderzoek waarbij ze zich vooral hebben bezig gehouden met de vraag: Hoe kunnen we een zo dramatisch mogelijke kop verzinnen voor de resultaten. De methode is ondergeschikt aan de mooie tittel.
13-04-2012, 08:00 door Anoniem
privacy gevoelige transacties (wijzigingen), financiele transacties en verder alle applicaties waar door misbruik er direkt financieel gewin te behalen is danwel waar de organsatie bij misbruik of fouten schade kan oplopen moet je in 2012 beschermen met een 2 factor authenticatie.
En natuurlijk ga je daar geen tokens voor kopen maar gebruik je een softoken gebaseerd systeem voor dat werkt op alle smartphones.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.