image

Windows 8-versie Firefox vanaf 10 december online

zaterdag 17 augustus 2013, 07:14 door Redactie, 3 reacties

Een speciale versie van Firefox voor de "Metro" of "Modern UI-interface" van Windows 8 zal vanaf 10 december dit jaar te downloaden zijn, zo laat Mozilla weten. Metro Firefox ondersteunt de aanrakingsfunctionaliteit van het nieuwe besturingssysteem. Inmiddels is de Firefox app al meer dan een jaar in ontwikkeling. Oorspronkelijk stond die voor januari 2013 gepland.

Windows 8 kent de traditionele desktop en de moderne vormgeving waar alle applicaties als tegels worden weergegeven. In eerste instantie werd dit door Microsoft de Metro-interface genoemd, maar die term wordt niet meer door de softwaregigant gebruikt. Mozilla spreekt nog steeds van de "Metro Preview Release" en "Metro Firefox".

Bètaversie

Deze versie zal op 10 december verschijnen, op dezelfde dag dat Firefox 26 voor de desktop uitkomt. Mozilla zal Firefox Metro laten samengaan met de Aurora- en Beta-kanalen die het voor de desktopbrowser gebruikt. Dit zijn kanalen waar vroege versies van de nieuwe Firefoxversies zijn te testen. Problemen kunnen dan nog voor de uiteindelijke versie, ook wel bekend als het Release kanaal, worden verholpen.

Uit het samengaan van de de Aurora- en Beta-kanalen zal de eerste bètaversie van Metro Firefox tevoorschijn komen, die vanaf 28 oktober voor bètatesters beschikbaar is, aldus de planning van Mozilla. Er is dan nog ruimte voor feedback, waarna op 10 december de uiteindelijke versie verschijnt.

Reacties (3)
17-08-2013, 07:53 door Anoniem
Firefox 25 krijgt het Austrails design, wat ook een soort van Metrouitvoering is dacht ik.
17-08-2013, 15:07 door Anoniem
Hoe,zal de firefox 25 versie eruit zien voor diversen Linux distributies?,en OSX?.
Hopelijk wordt het uiterlijk wel een beetje aangepast voor deze twee besturingssystemen.
17-08-2013, 21:00 door Anoniem
Door Anoniem: Hoe,zal de firefox 25 versie eruit zien voor diversen Linux distributies?,en OSX?.
Hopelijk wordt het uiterlijk wel een beetje aangepast voor deze twee besturingssystemen.
Het ziet er op Ubuntu in iedere geval wel strak uit, dus ik mag aannemen dat het op andere Linux distributies en op OSX ook gewoon goed eruit ziet.

http://www.omgubuntu.co.uk/2013/06/firefox-australis-linux-shaping-up
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.