image

Cybercrimineel verkoopt besmette Nederlandse pc's

zaterdag 17 augustus 2013, 08:03 door Redactie, 0 reacties

Moesten cybercriminelen vroeger nog vaak zelf computers met malware infecteren, tegenwoordig krijgt de beginnende cybercrimineel met een kleine investering toegang tot duizenden computers die hij vervolgens verder kan besmetten. De markt voor "managed cybercrime-as-a-service" bestaat al enkele jaren en maakt het voor beginners eenvoudig om aan de slag te gaan, aldus beveiligingsonderzoeker Dancho Danchev.

"Het enige wat een beginnende cybercrimineel in 2013 hoeft te doen om toegang tot duizenden computers in een bepaald land te verkrijgen is het doen van een bescheiden investering", aldus de onderzoeker, die onlangs een nieuwe aanbieder ontdekte.

Hebzucht

Potentiële klanten die op de al geïnfecteerde computers hun eigen malware willen installeren hoeven alleen maar een locatie te selecteren en af te rekenen, met een minimale afname van 1000 computers. Onder de negen landen waar kopers uit kunnen kiezen komt ook Nederland voor. Hoeveel de pc's kosten laat Danchev niet weten.

Het gaat om een Russische aanbieder die volgens Danchev een goed voorbeeld van hebzucht is, in plaats dat hij door sociaal-culturele of socio-economische motieven gedreven wordt, aangezien er ook besmette computers uit Rusland en de Oekraïne worden aangeboden.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.