image

Grootste netwerkstoringen EU door defecte hardware

dinsdag 20 augustus 2013, 10:43 door Redactie, 1 reacties

Defecte hardware en softwarebugs waren vorig jaar de voornaamste oorzaak van grote netwerkstoringen in de Europese Unie. Het Europees agentschap voor netwerk- en informatiebeveiliging (ENISA) ontving van verschillende nationale toezichthouders 79 incidentrapporten. De rapporten waren van 18 landen afkomstig, terwijl 9 landen geen enkel incident rapporteerden.

De storingen hadden voornamelijk invloed op mobiele telefonie of mobiel internet. In de helft van de gerapporteerde incidenten ging het om mobiele netwerken. Door incidenten met mobiel internet of mobiele telefonie werden per incident ook de meeste gebruikers getroffen, namelijk 1,8 miljoen.

Bugs

Bij 37% van de incidenten was het niet mogelijk om het alarmnummer 112 te bellen. De voornaamste oorzaak van de incidenten en storingen zijn defecte hardware, gevolgd door softwarebugs. Cyberaanvallen staan op een gedeelde zes plek naast verkeerd uitgevoerde aanpassingen.

Wordt er echter gekeken naar de gemiddelde duur van een incident, dan nemen door een storm veroorzaakte incidenten de meeste tijd in beslag om op te lossen, namelijk gemiddeld 36 uur.

Image

Reacties (1)
21-08-2013, 08:17 door Anoniem
Wel grappig dat ze onderscheid maken in 'Bad change' en 'Human error'... Hier betekend het vaak hetzelfde ;)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.