image

Ontdekker Facebookbug krijgt 10.000 dollar via crowdfunding

woensdag 21 augustus 2013, 13:12 door Redactie, 0 reacties

Een Amerikaanse beveiligingsonderzoeker heeft via crowdfunding 10.000 dollar opgehaald voor de Palestijnse hacker die een lek in Facebook ontdekte. Khalil Shreateh vond een kwetsbaarheid zodat hij op de Wall van elke willekeurige Facebookgebruiker een bericht kon plaatsen. Hij gebruikte het lek om de bugmelding op de Wall van Facebookbaas Mark Zuckerberg te plaatsen.

Doordat Shreateh voor zijn demonstratie twee accounts van echte gebruikers had gebruikt kwam hij niet meer in aanmerking voor een beloning van Facebook. Een expert vond dat Facebook de beloning toch moest betalen, maar Marc Maiffret, CTO van BeyondTrust, besloot daar niet op te wachten.

Samenwerking

Hij lanceerde een initiatief waarbij internetgebruikers om een kleine bijdrage werd gevraagd. In minder dan een dag tijd werd er via het initiatief 10.920 dollar opgehaald, waarbij het beoogde doel van 10.000 dollar ruim werd gehaald. Maiffret bedankt iedereen die heeft meegeholpen. "Ik hoop dat dit het belang van onafhankelijke onderzoekers duidelijk maakt."

Hij hoopt daarnaast dat andere onderzoekers niet vergeten dat het samenwerken met IT-bedrijven soms frustrerend kan zijn, maar dat nooit het grotere doel vergeten mag worden. "Om de gehele internetgemeenschap te helpen, net zoals die gemeenschap heeft geholpen om binnen een dag 10.000 dollar aan Khalil te doneren."

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.