image

Apple verscherpt beveiliging App Store en iTunes

maandag 16 april 2012, 14:06 door Redactie, 4 reacties

Apple is begonnen om de beveiliging van de App Store en iTunes aan te scherpen, door klanten drie nieuwe beveiligingsvragen en een alternatief e-mailadres in te laten stellen. Dit moet het groeiend aantal phishingaanvallen en fraudegevallen terugdringen. De nieuwe beveiliging gaat in zodra klanten een app van de App Store downloaden. Vorig jaar werd bekend dat op Chinese veilingsites gestolen iTunes-accounts werden verkocht.

Verwarring
Volgens sommige gebruikers zou de informatie ook bij iTunes-accounts worden gevraagd. De plotseling pop-up zou een aantal gebruikers hebben verrast, die denken dat het om een phishingaanval gaat. Apple heeft inmiddels bevestigd dat het achter de nieuwe beveiligingsmaatregel zit.

Reacties (4)
25-09-2012, 08:33 door Anoniem
Als ik de beveiligingsvragen beantwoord en op gereed druk krijg ik even later de melding dat de aanvraag is afgebroken
Meermaals gehad.
Zeer irritant
25-09-2012, 21:21 door Anoniem
Ik krijg hetzelfde als Anoniem hiervoor!!! Heel irritant, kan geen updates loaden en nieuw apps installeren.... Oplossing?
26-09-2012, 19:08 door Anoniem
waar komt dit nuweer vandaan. Apple slaat hiermee de plank volkomen mis. beveiligen zodat klanten het NIET kunnen gebruiken. dacht dat Microsoft alleen zulke trucjes gebruikte. We missen Steve
27-09-2012, 12:24 door Anoniem
ik ben er achter gekomen, je mag niet hetzelfde email adres gebruiken als je email adres die je voor de app store gebruikt.
Dus je tweede email adres invoeren en het werkt weer! Lekker handig :-(
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.