image

FBI: Anonymous zware klap toegebracht

donderdag 22 augustus 2013, 10:47 door Redactie, 3 reacties

Internetbeweging Anonymous mag dan nog steeds bestaan, door de arrestatie van een aantal kopstukken is de beweging een zware slag toegebracht. Dat stelt de FBI tegenover de Huffington Post. Was Anonymous in het verleden nog verantwoordelijk voor verschillende grote hacks en datalekken, tegenwoordig is de beweging vooral op Twitter actief.

"De beweging is er nog steeds, en ze zeggen veel via Twitter en plaatsen berichten, maar je hoort niet meer dat ze achter grote datalekken zitten", zegt FBI-agent Austin Berglas. Hij is verantwoordelijk voor de cyberdivisie van de opsporingsdienst. "Het gebeurt gewoon niet, en dat komt door het uitschakelen van de kopstukken."

Arrestatie

Berglas doelt op de leden van hackerscollectief LulzSec, een splintergroep van Anonymous. De arrestatie van de groep vorig jaar zou een groot afschrikwekkend effect op andere hacktivisten hebben. "Deze jongens waren belangrijke spelers binnen Anonymous en veel mensen keken naar ze op voor wat ze deden", gaat Berglas verder.

De leider van LulzSec kon worden gearresteerd omdat hij een keer vergat zijn IP-adres te verbergen. "Het is makkelijk om als je achter je computer deze illegale dingen doet te denken dat je anoniem bent", aldus de FBI-agent. "Het is slechts een kwestie van tijd voordat deze criminelen een fout maken en we ze oppakken. Een fout is voldoende."

Reacties (3)
22-08-2013, 11:24 door Anoniem
Weer een die niet snapt wat Anonymous is.
22-08-2013, 13:56 door Anoniem
"Weer een die niet snapt wat Anonymous is."

Het klopt geheel. Kijk maar naar de activiteiten van Anonymous in de VS en in de EU 1-2 jaar geleden, en vergelijk dat met nu. Valt het je bijvoorbeeld niet op dat de veroordeling van Bradley Manning niet leidt tot DDoS aanvallen op de Amerikaanse justitie, militaire websites, of andere doelwitten ?

Indien hetzelfde 1-2 jaar geleden gebeurde, dan zouden dergelijke aanvallen via een #OpManning ofzo direkt hebben plaatsgevonden. Ook hier in Nederland zie je Anonymous Netherlands bijna geen cyberaanvallen meer uitvoeren, de activiteiten vinden veel meer plaats binnen de grenzen van de wet.

Wat dat betreft kan je absoluut stellen dat de arrestaties van Anonymous leden preventief hebben gewerkt waardoor er weinig aanvallen meer plaats vinden. De meeste cyberaanvallen uit naam van ''Anonymous'' komen tegenwoordig van hackers uit het Midden Oosten.
23-08-2013, 01:18 door Anoniem
Oh nee hoor, het is een bruisende tijd geweest waar inderdaad een paar kiddos zijn opgepakt. Initieel werd een positief effect verwacht, dat is uitgebleven, mensen blijven op de bank liggen rotten aan hun bier roepend dat ze het niet weten en er niets aan kunnen doen. Anonymous leeft nog, absoluut, meer dan ooit hebben US en ook NL overheid laten zien wie ze werkelijk zijn. Op basis daarvan wordt nu gehandeld. Zichtbare actie zal niet uitblijven, en daar worden jullie vanzelf wakker in :)

Ik zie nauwelijks serieuze anons van straat geplukt. Sterker, ze zijn niet eens close gekomen, daar werd anders wel rekening mee gehouden xDD

Ik zie kiddos in de cel geflikkerd, nauwelijks serieuze anons. Er zijn ook een aantal die met zulke politie en regeringsacties en vooral uitblijven van reageren van de gewone man zich gewoon terugtrekken, vaak onder noemer "dit draait toch uit op dikke bakken veel meer ellende voor jan alleman de slimmerik zijn ass van de bank wil tillen om 'het beste voor de kindertjes' te willen"; dat is inclusief security wereld. Trieste bende is dat over het algemeen, nietwaar? Maar ook daar is een echte NL release voor in de maak. Zullen de klanten leuk vinden!

Je zult maar privacy voorvechter zeggen te zijn, en tegelijkertijd zo'n achterlijke white hat napraterij achternalopen. Veel dommer heb je ze niet. Ach ze zien er vaak wat spannender uit aan de buitenkant, in werkelijk is inmiddels steeds meer duidelijk zichtbaar wat je daar aan hebt nietwaar? Laat ze maar joelen, hier onder de lijn (als dit uberhaubt geplaatst wordt nietwaar?), eventueel zelfs wat minkudootjes strooien, vooral volhouden ook he? Een paar jaar terug was ik ook gek en had ik aluhoedjes nodig, nu jodelen de professionals over diezelfde dingen die nu in het nieuws staan. Haha, hoe bedoel je kenniseconomie? Kusje op die plaat voor je voorhoofd zal je bedoelen. En weten doe je nog niets! Nota fucking bene.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.