image

NSA-baas spreekt tijdens congres in Den Haag

vrijdag 23 augustus 2013, 13:05 door Redactie, 4 reacties

Volgende maand zal het hoofd van de Amerikaanse inlichtingendienst NSA naar Nederland komen. Generaal Keith Alexander spreekt op 10 september op het besloten KPN-congres Meesters in Security in Den Haag. Samen met Troels Oerting, hoofd Cybercrime van Europol en experts uit het Nederlandse bedrijfsleven en wetenschap, zal hij spreken over bedreigingen en ontwikkelingen op het gebied van internetveiligheid.

"Het is natuurlijk bijzonder dat toonaangevende experts, zoals generaal Alexander en de heer Oerting, bereid zijn om ons een kijkje te gunnen achter de schermen van cybercrime en cyberveiligheid in de VS en in Europa", aldus algemeen directeur Joost Farwerck.

Reacties (4)
23-08-2013, 15:30 door Goeroeboeroe - Bijgewerkt: 23-08-2013, 16:57
"Een kijkje achter de schermen gunnen". Leest Farwerck wel 'ns 'n krant? Kijkt hij wel 'n naar 'n actualiteitenrubriek? Of is z'n (ongetwijfeld KPN) internet-verbinding zo slecht, dat hij volledig afgeschermd van de buitenwereld leeft?
Een van de weinige 'kijkjes achter de schermen' leverde 'n opsporingsbevel voor de kijkjesgever op. Alsmede nogal wat machtsmisbruik tegen (de omgeving van) journalisten en anderen die hierover schreven.
'Kijkje achter de schermen' door die NSA-spion? Ik zou maar oppassen als ik Farwerck was. Eerst word je gewaterboard, daarna worden je ogen dichtgemept en word je voor de zekerheid nog geblinddoekt. En vervolgens vertelt Alexander je wat je hebt gezien. Dat is in het gunstigste geval het 'kijkje achter de schermen' wat je van de NSA kunt verwachten.
Zou die Farwerck nou echt zelf geloven dat die NSA-hotemetoot écht gaat vertellen wat daar gebeurt?

Edit: stomme naamsverwisseling verbeterd.
23-08-2013, 16:01 door Mysterio
Ik hoop dat generaal Alexander op Schiphol net zo grondig wordt gecontroleerd als de gemiddelde toerist met een Arabisch klinkende achternaam die naar de US vliegt.
24-08-2013, 07:28 door Anoniem
Door Mysterio: Ik hoop dat generaal Alexander op Schiphol net zo grondig wordt gecontroleerd als de gemiddelde toerist met een Arabisch klinkende achternaam die naar de US vliegt.

Weinig kans, dan worden er gelijk 10 Nederlandse diplomaten op het vliegveld terug naar huis gezet. Misschien later, als hij ex-NSA chef is.

Privacy en rechtsbescherming zijn niet dood, ze zijn alleen exclusiever geworden.
24-08-2013, 17:25 door Anoniem
Door Mysterio: Ik hoop dat generaal Alexander op Schiphol net zo grondig wordt gecontroleerd als de gemiddelde toerist met een Arabisch klinkende achternaam die naar de US vliegt.

Hebben wij niet een wet waardoor we iedereen die in verband gebracht kan worden met terrorisme 9 uur vast te houden?

Geniet hij trouwens diplomatieke onschendbaarheid of kunnen we aangifte doen van het schenden van onze privacy en hem door politie op laten pakken?

Peter
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.