image

30% Amerikanen zou opzettelijk spam openen

zaterdag 24 augustus 2013, 18:46 door Redactie, 2 reacties

Een derde van alle Amerikaanse internetgebruikers zou opzettelijk spamberichten in de inbox openen, ook al weten ze dat het om spam gaat. Dat zou blijken uit onderzoek van een Zweeds beveiligingsbedrijf waar CNET over bericht. Een kleine 9% van de respondenten zou zelfs de bijlage in de spammail hebben gedownload nadat het bericht was geopend.

Naast de 30% die de spamberichten opent, zegt 31,4% maatregelen te nemen tegen de afzenders van spam. Bijna 9% van de mannen stuurt in dit geval een boze e-mail terug, terwijl 7% de onvrede via een telefoongesprek laat blijken. Hoeveel mensen er voor het onderzoek zijn ondervraagd is onbekend.

Reacties (2)
25-08-2013, 06:24 door Anoniem
Er bestaan ook tientallen websites die leden werven waar geregeld, (dagelijks is de algemene frequentie), advertentiemails van bekende adverteerders, die een nieuwe campagne lanceren, naartoe worden gestuurd. Die mails worden door de ontvanger opzettelijk geopend teneinde een cent, of deel daarvan, te verdienen. Als men voldoende bijeen heeft gespaard, meestal geldt een minimum van een tientje, kan men om uitbetaling vragen.
25-08-2013, 11:49 door Anoniem
De verklaring die de auteur van het CNET-artikel geeft is dat mensen nou eenmaal dingen waarvan ze donders goed weten dat ze ze laten moeten toch doen, dat ze dromers zijn die tegen beter weten in op goede uitkomsten blijven hopen.

Ik weet niet of die verklaring de kern raakt, dingen als ongezond eten,te weinig rust nemen of belangrijke zaken uitstellen doen mensen ook op grote schaal tegen beter weten in. Hersenonderzoekers beweren al jaren dat ons bewustzijn niet iets is dat de regie over ons gedrag in handen heeft maar meer een waarnemer is van wat we allemaal doen en laten, een waarnemer die heel druk achteraf verklaringen bedenkt bij dat gedrag die het rationeel en gecontroleerd laten lijken. Ik vind deze cijfers wel in dat beeld passen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.