image

BlackBerry veiligste smartphone voor bedrijven

woensdag 18 april 2012, 13:42 door Redactie, 2 reacties

Bedrijven die een veilige smartphone zoeken kunnen het best een BlackBerry kiezen en Android-toestellen vermijden. Dat blijkt uit onderzoek van Altimeter Group, Bloor Research en Trend Micro. De onderzoekers vergeleken BlackBerry 7.0, Apple iOS5, Windows Phone 7.5 en Google’s Android 2.3. De platformen werden vergeleken op ingebouwde beveiliging, applicatieveiligheid, authenticatie, het wipen van het apparaat, firewall, virtualisatie en andere opties.

Voor de meest kritieke omgevingen is BlackBerry de beste optie. Het gaat dan wel om toestellen die de BlackBerry Enterprise Server (BES) gebruiken, in plaats van de BlackBerry Internet Services (BIS) die voor consumenten beschikbaar is. Terwijl BlackBerry een geïntegreerde beheeromgeving aanbiedt, zijn bedrijven die Apple gebruiken van derde partijen afhankelijk. Toch scoort het iOS platform punten omdat alle applicaties binnen een sandbox-omgeving draaien.

Dat kan niet worden gezegd voor Android. Google's platform scoort het slechtst op zowel veiligheid als beheerbaarheid. Het platform wordt daarnaast geplaagd door malware en dataverlies en de grote fragmentatie is een obstakel voor de uitrol binnen bedrijven. Windows Phone is volgens de onderzoekers nog zo nieuw dat het nauwelijks een 'track record' binnen de zakelijke omgeving heeft kunnen opbouwen.

Malware
BlackBerry scoort vooral veel punten op het wipen van toestellen, de ingebouwde firewall, databeveiliging, apparaatbeveiliging en mobiel beheer. Daarnaast heeft BlackBerry niet met malware te maken, wat ook bij Windows Phone en iOS het geval is.

Dat kan niet worden gezegd voor Android. De onderzoekers stellen dat door de wildgroei aan marktplaatsen, waar nauwelijks controle van apps plaatsvindt, er tegen het einde van dit jaar meer dan 120.000 kwaadaardige Android-apps kunnen zijn, waarbij het platform steeds meer met de problemen te maken krijgt die ook op Windows spelen.

Reacties (2)
19-04-2012, 11:34 door Vergeten
Waarom wordt er een oudere versie van Android gebruikt?

Waardeloze test dus.
21-04-2012, 16:53 door Anoniem
Een originele IOS (geen jailbrake) is de meest veiligste, dit test is gewoon een WC-eend test voor Blackberry
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.