image

EenVandaag blikt terug op bizarre identiteitsfraudezaak

maandag 26 augustus 2013, 12:28 door Redactie, 4 reacties

Een van de meest bizarre identiteitsfraudezaken in Nederland wordt vanavond opnieuw belicht. Het gaat om de zaak van de Nederlandse zakenman Ron Kowsoleea. In 1994 geeft een Amsterdamse crimineel zich voor hem uit, waardoor de naam van Kowsoleea gekoppeld staat aan de delicten van de crimineel Imro Cairo. Wat volgt is een hel die al 19 jaar duurt.

Kowsoleea kreeg een arrestatieteam over de vloer, werd keer op keer van de straat geplukt, en staat zowel in binnen- als buitenland bij politie en justitie als vuurgevaarlijke drugscrimineel bekend. EenVandaag blikt, als onderdeel van het 20 jarig bestaan, terug op de zaak van Kowsoleea.

Dankzij het optreden van de Nationale Ombudsman werd Kowsoleea in het gelijk gesteld en volgde er een schoorvoetend excuus van het ministerie. "Maar hoe is het nu met Ron Kowsoleea? Hoe kijkt hij terug op de zaak? En zijn alle problemen nu eindelijk echt opgelost?" De uitzending is vanavond om 18:15 uur op Nederland 1.

Reacties (4)
26-08-2013, 13:06 door Anoniem
Met de steeds grotere druk om altijd maar je identiteit op tafel te leggen, gaat dit vaker gebeuren.

Wat gaan we daar aan doen? Ambtenaartjes? Ministertjes? Iemand? Niemand? Diepe, diepe stilte.

Als ik het niet dacht.

Want hoe was het ook al weer met de vingerafdrukken in je paspoort? 25% was al niet verifieerbaar bij afhalen. En dat moest dus uitgevolgeld worden door een willekeurige burgemeester. WANT DE OVERHEID VERTIKT HET. Geen wonder dus dat er allerlei ongeteste systemen bij de overheid ingevoerd worden die uiteindelijk nauwlijks werken en onnodig duur zijn.
26-08-2013, 20:36 door schele
Nou ben benieuwd. Wilde gok: zn leven nog niet bepaald fantastisch. Die vent verdient miljoenen voor wat de Staat hem geflikt heeft.
26-08-2013, 23:10 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 26-08-2013, 23:11
[Verwijderd]
27-08-2013, 21:22 door Anoniem
Door Viognier: In de uitzending werd o.a. gezegd dat de overheid nu adviseert om geen kopieën te laten maken van je paspoort. Je BSN is namelijk fraudegevoelig. Best bizar als je er over nadenkt.
Bizar, hoezo? Omdat ze er nu pas achter komen? Omdat ze zelf die situatie geschapen hebben? Omdat ze dat willens en wetens niet hebben willen toegeven toen er kamervragen over gesteld werden?

Het is hetzelfde als dat een bank zou zeggen dat je je bankrekeningnummer geheim moet houden omdat anders andere mensen over je rekening kunnen beschikken.
Dat werkt in feite ook zo. Zie "machtiging". Maar het is nog Byzantijnser: Weet jij wanneer je je SoFi wel moet geven en wanneer je hem niet mag afgeven? Er zit bijna niets tussen, maar wie weet wanneer wat geldt?

En oh ja, voor ZZPers is hun BTW nummber "NL" <hier je SoFi> "B01". En dat moet dan weer op elke factuur staan. In feite is dat dus de wet die tegen de wet indruist. (En zoals altijd: De belastingdienst wint. Verbazend hoeveel antiprivacy terug is te voeren op het luie uitschot bij de belastingdienst en hun voor hen "wel zo handige" regeltjes.)

Met de oproep vanuit de overheid geeft de overheid dus eigenlijk aan dat haar eigen procedures omtrent het gebruik van het BSN niet kloppen. De overheid snapt dus blijkbaar niet wat een identiteit is en hoe daar mee omgegaan moet worden. En in plaats van dat ze daar iets aan gaan doen, doen ze een rare oproep om je paspoort niet te laten kopiëren. Best een eng idee.
Ik weet nou niet wat enger is. Het was volstrekt voorspelbaar dat het ging gebeuren, en toch werd het doorgedrukt.

Vroege zeiden we wel eens "regeren is vooruitzien". Maar wat mij betreft is dat al een tijdje niet meer zo. Er wordt uitgebreid verteld wat er gaat gebeuren, en de "regeerders" snappen het niet, stomen door, en komen er jaren later achter dat er inderdaad gebeurt wat ze al jaren daarvoor uitgelegd gekregen hebben dat er gaat gebeuren. Oepserdepoeps.

Dikkie Dik zou in zijn eentje een betere regering maken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.