image

Man vindt gestolen tablet via smartphone

maandag 26 augustus 2013, 14:29 door Redactie, 4 reacties

Een man uit Amersfoort heeft dankzij de installatie van een tracking app zijn gestolen tablet via zijn smartphone kunnen terugvinden. De tablet werd samen met andere spullen in de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 augustus uit een auto gestolen.

De eigenaar van de gestolen spullen ging zondagochtend naar het politiebureau met zijn smartphone waarmee hij de locatie van de tablet kon bepalen. De politie ging daarop naar de omgeving en trof daar een busje aan met daarin de 49-jarige verdachte en de weggenomen spullen. De verdachte is door de politie aangehouden.

Reacties (4)
26-08-2013, 19:25 door Anoniem
Hier in Brussel heeft iemand ook eens geprobeerd om zijn gestolen iPhone via een tracker op zijn laptop terug te halen (laptop was niet gestolen). Maar de politie vond het maar lastig en weigerde mee te werken. "Maar kijk dan, dit laat exact zien waar mijn telefoon nu is". Nee, dat was maar moeilijk aan te tonen, hoe wisten ze nou of die echt gestolen was...
27-08-2013, 00:04 door AA_CS
Door Anoniem: Hier in Brussel heeft iemand ook eens geprobeerd om zijn gestolen iPhone via een tracker op zijn laptop terug te halen (laptop was niet gestolen). Maar de politie vond het maar lastig en weigerde mee te werken. "Maar kijk dan, dit laat exact zien waar mijn telefoon nu is". Nee, dat was maar moeilijk aan te tonen, hoe wisten ze nou of die echt gestolen was...

Dat "eens" is waarschijnlijk/hopelijk al een tijdje geleden. In het begin wilde de politie niets met de tracking apps doen, tegenwoordig heb ik het idee dat ze iets meewerkender zijn. Het zal officieel geen opsporingsmiddel zijn, wellicht dat dat samen met de onbekendheid van deze apps er voor heeft gezorgd dat de politie er niets mee deed. De apps hebben inmiddels al een paar keer voor succes gezorgd waardoor het vertrouwen van de politie in deze apps misschien is gegroeid.
Puur gegok en geen enkele onderbouwing, meer het idee wat bij mij leeft.

[pessimistic mode]
Nu is het natuurlijk wachten op de eerste scam app die naar een logische lokatie van een tablet/phone/laptop wijst. Beetje social engineering of hacken vooraf en de politie werkt onbewust mee aan diefstal.
[/pessimistic mode]
27-08-2013, 08:25 door Anoniem
De politie gaat terughoudend met deze informatie om. De belangrijkste reden is dat de lokatie niet exact genoeg is. Probeer maar eens. Je zult merken dat jouw tablet of telefoon ook op het adres van de buren kan worden gelokaliseerd. En dat is dus geen reden voor een huiszoeking of inval.
04-09-2013, 12:20 door Anoniem
Handig hè, die tracking apps. Kan je je tablet gelukkig 's nachts lekker in je auto laten liggen...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.