image

Pinterestlek toonde e-mailadres 70 miljoen gebruikers

maandag 26 augustus 2013, 15:37 door Redactie, 2 reacties

Sociale netwerksite Pinterest heeft een kwetsbaarheid verholpen waardoor de e-mailadressen van 70 miljoen gebruikers zichtbaar waren. Het lek was door beveiligingsonderzoeker Dan Melamed ontdekt. Pinterest is vergelijkbaar met een prikbord waar gebruikers allerlei interesses, evenementen en hobby's kunnen delen, door afbeeldingen en websites op hun eigen prikbord te 'pinnen'.

Door het wijzigen van de gebruikersnaam in een bepaalde link werd ook het bijbehorende e-mailadres getoond. Melamed rapporteerde het lek aan Pinterest, dat het probleem inmiddels heeft gepatcht en de onderzoeker de status "Hero of Pinterest" heeft gegeven.

Reacties (2)
26-08-2013, 20:27 door Anoniem
Een tijdje terug nog overwogen een Pinterest account aan te maken. Ik ben blij dat ik het niet gedaan heb (overigens vooral omdat ik me niet kon vinden in de privacyvoorwaarden).
26-08-2013, 20:40 door schele
Dus... bedrijf heeft een gigantisch gat in zn beveilgiing, onderzoeker vindt lek, meldt dit, en... en.... de onderzoeker wordt niet afgemaakt in de media of vervolgt maar wordt Hero of Pinterest en het probleem wordt verholpen.

Snif... dat ik dit nog mag meemaken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.