Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

sitecom wireless gigabit router 300N echt beter/veiliger?

18-04-2012, 18:52 door Anoniem, 11 reacties
Ik doe af en toe een scan met hitman pro en krijg de laatste tijd steeds na afloop vd scan een advertentie te zien die mijn aandacht trok,nl.over de Sitecom Wireless Gigabit Router 300N."de nieuwe routers van sitecom bieden als enige ter wereld geintegreerde bescherming tegen de nieuwste virussen,malware,phishing,en gehackte webpagina's.Het kan zelfs webadvertenties uit pagina's filteren waardoor je 3x sneller kunt surfen. Je hoeft zelfs geen software te installeren en het werkt direct voor alle apparaten in je netwerk,inclusief je windows pc,mac,smartphone,game console,smart tv,etc".Verder staat er: beste uit de consumentenbond test november 2011 en :Sitecom Cloud Security is powered by HitmanPro.Is deze router idd een aanrader,en in hoeverre is deze router beter dan mijn huidige router,een Netgear WPN 824v2 gekocht bij UPC? En heeft niet elke router eigen antivirus en firewall?
Reacties (11)
20-04-2012, 22:10 door Anoniem
Aangezien deze Sitecom van recentere datum is dan de Netgear die u noemt,mag men aannemen dat deze inderdaad beter is en meer features biedt dan deNetgear.
22-04-2012, 15:59 door Bitwiper
Ik zag je, tot nu toe niet beantwoorde, vraag nu pas staan. Even zoeken op internet leidt me naar o.a. deze pagina uit een langer review: http://www.guru3d.com/article/sitecom-300n-x4-wlr4000-wireless-router-review/5.

Zoals te lezen is, kost het scannen van verkeer wel performance. Overigens zijn er meerdere "N300" modellen (zie http://www.sitecom.com/routers).

Door Anoniem: En heeft niet elke router eigen antivirus en firewall?
Antivirus is absoluut niet standaard. Verder moet je je daar ook niet teveel van voorstellen: ofwel je heb er een dikke CPU met veel opslag voor nodig, ofwel er wordt gebruik gemaakt van "cloud security" (zoals in het geval van deze Sitecom's). Bij cloud security wordt voor ieder verdacht "object" met een server op Internet gecommuniceerd met de vraag of het daarbij om bekende malware gaat; dat kost relatief veel tijd. Daar komt bij dat om de snelheid er in te houden, er niet in grote en/of gecomprimeerde bestanden gekeken zal worden. Ten slotte, de (onversleutelde) inhoud van https verkeer zal deze router niet kunnen scannen.

Dit soort routers heeft niet een echte firewall aan boord. Zo zal verkeer van "binnen" naar internet over het algemeen geen strobreed in de weg worden gelegd. Wel is het zo dat computers op Internet niet zomaar verbinding met computers bij jou in huis kunnen maken.

De meerwaarde van kleine routers met antivirus lijkt mij erg beperkt. Een grote meerwaarde lijkt het mij als de router malware sites zou blokkeren op basis van een frequent bijgewerkte blacklist check "in de cloud". Echter, de kracht van HitMan Pro zit, voor zover ik weet, meer bij malwaredetetectie dan bij blacklists van internet servers. Of heb ik dat mis?
22-04-2012, 17:23 door Tijger71
Net even gekeken maar je moet na een half jaar een abo afsluiten voor de cloud security, niet echt mijn ding,
en url blokkering zit al op meerdere routers, maar werkt erg traag duurt dan een minuut voordat je pagina geladen is.
Gebruik dan beter je hosts bestand werkt een stuk beter, wel de dns services uitzetten anders wordt je netwerk traag.
In IE9 heb je onder de optie beveiliging traceerbeveiliging, werkt ook goed al is mijn pers voorkeur firefox met abplus en noscript, maar dat is ieder voor zich.
23-04-2012, 13:57 door Anoniem
Ja er staat ook in de advertentie dat deze nieuwe Sitecom router eigenlijk alleen geschikt is voor een internetsnelheid van tenminste 60 Mb/s of hoger.Dus heb je 20,25 of 30 Mb/s dan heb je er niet zoveel aan,dan wordt je verbinding te traag.Jammer,ik heb zelf 30 Mb/s.
23-04-2012, 16:15 door Erik Loman
Bitwiper : De meerwaarde van kleine routers met antivirus lijkt mij erg beperkt
Het idee van Sitecom Cloud Security is dat al je apparaten in huis beschermd worden. Dus geen malware, phishing of advertenties meer op je PCs, Mac, smartphone, iPad, Android, Smart TV, etc.

Voor veel apparaten bestaat geen antivirus of URL filtering. Ook moet je vaak voor elk apparaat in huis een licentie hebben. Met een dergelijke router in je netwerk los je deze problemen dus op.

Bitwiper : Een grote meerwaarde lijkt het mij als de router malware sites zou blokkeren op basis van een frequent bijgewerkte blacklist check "in de cloud". Echter, de kracht van HitMan Pro zit, voor zover ik weet, meer bij malwaredetetectie dan bij blacklists van internet servers. Of heb ik dat mis?
Sitecom Cloud Security (gebaseerd op HitmanPro.UTM) gebruikt in de cloud momenteel 4 AVs (o.a. BitDefender, Emsisoft, Ikarus). Deze cloud wordt geautomatiseerd gevoed met malware en URL feeds van 40+ verschillende partijen.

Tijger71 : url blokkering zit al op meerdere routers, maar werkt erg traag duurt dan een minuut voordat je pagina geladen is.
Sitecom Cloud Security staat in verbinding met een eigen cloud. De aanvragen werken asynchroon. Dus de inhoud van de website wordt alvast opgehaald (gebufferd), terwijl de classificatie van SCS wolk intussen binnenkomt. Dit is wezenlijk anders hoe andere URL filters werken. Daarnaast de roundtrip tijd van een SCS classificatie (URL of malware hashes) bedraagt ~20 milliseconden dus je merkt tijdens het browsen nagenoeg niets van de filtering. Al het andere verkeer (non-port-80) wordt niet gefilterd dus dat werkt op maximale lijn snelheid.

Anoniem :Ja er staat ook in de advertentie dat deze nieuwe Sitecom router eigenlijk alleen geschikt is voor een internetsnelheid van tenminste 60 Mb/s of hoger.
De Sitecom X6 router heeft een filtercapaciteit van 100Mbit/sec. Dit betekent dat als je een langzamere verbinding hebt dit geen probleem is (hij kan tot 100Mbit/sec). Overigens zit het filtering alleen op poort 80 (WAN -> LAN). Dus torrent en nieuwsgroepen downloads gaan full speed.

Een prijs/performance vergelijking (niet qua features):

* Barracuda Web Filter 210 (ClamAV, filtercapaciteit 5Mb/sec) kost 1899,- (excl.btw)
* Juniper SRX 220 (Sophos, filtercapaciteit 35Mbit/sec) kost 2650,- (excl.btw)
* Sitecom WLR-6000 X6 (4 AVs**, filtercapaciteit 100Mbit/sec) kost 119,- (incl. btw)
* Sitecom WLR-2100 X2 (4 AVs**, filtercapaciteit 80Mbit/sec) kost 35,- (incl. btw)

(** 4 AVs = o.a. BitDefender, Emsisoft, Ikarus)

Er zijn m.i. geen consumentenrouters met geïntegreerde antivirus. Dit komt vanwege de processorbelasting. Met HitmanPro.UTM hebben we dit opgelost door de analyse niet op de router te doen, maar in de cloud. De router genereert slechts wat hashes (on-the-fly) en valideert deze met de wolk (asynchroon).

Drie nadelen:
1. Router biedt geen bescherming tegen USB malware.
2. Geen bescherming buiten je Wi-Fi thuisnetwerk (smartphone)
3. Wanneer je geen internetverbinding hebt, heb je geen toegang tot de wolk (voor validatie). Maar zonder internet kun je ook niet via internet besmet raken :)

Voor meer technische informatie, zie:
http://www.surfright.com/hitmanpro/utm
23-04-2012, 21:19 door Anoniem
Ook als je deze nieuwe Sitecom -router gebruikt is het raadzaam om virusscanner en firewall op je pc en smartphone te installeren.Hoe meer beveiligingslagen hoe beter,de evt. vertraging of extra batterijverbruik moet men maar voor lief nemen,dit laatste is natuurlijk met name van toepassing bij een smartphone.
24-04-2012, 08:23 door Anoniem
Door Anoniem: .Het kan zelfs webadvertenties uit pagina's filteren waardoor je 3x sneller kunt surfen

Maar.. als iedereen dat zou doen lopen sommigen websites dood, die allemaal hun hosting net aan kunnen vergoeden door het gebruik van advertentie.
Je maakt toch ook geen digitaal tv box die de reclames filtert?
26-05-2012, 01:52 door Anoniem
ik heb een sitecom, uitzending gemist en rtlxl lopen iedere x vast, echt geen aanrader dus
03-07-2012, 19:10 door Anoniem
mijn internet snelheid gaat van 120 Mbit/s naar 20 Mbit/s een verlies van 100 Mbit/s dit alle door het systeem van Sitecom cloud Security ik raad het niemand aan om dit te nemen ik heb het weer uitgezet in de router en heb zo mijn 120 Mbit/s weer terug dit gebeurt bij de router WLR-5000 300N X5 Deze router is samen gevoegt met de router : WLR-5000 600N X5
voor de N300 X5 zijn geen firmware update's beschikbaar.
zoek je op de site van sitecom naar update hier voor kom je elkekeer op de WLR-5000 600N X5 uit
21-09-2012, 15:24 door Erik Loman
Door Anoniem: ik heb een sitecom, uitzending gemist en rtlxl lopen iedere x vast, echt geen aanrader dus
Er is al een tijdje een firmware update beschikbaar voor de X4 die dit probleem oplost.

Door Anoniem: mijn internet snelheid gaat van 120 Mbit/s naar 20 Mbit/s een verlies van 100 Mbit/s dit alle door het systeem van Sitecom cloud Security
Sitecom Cloud Security zit alleen op poort 80. De rest van het verkeer is ongefilterd. Er zijn uitvoeringen van de X5 waarbij Sitecom Cloud Security flink langzamer is dan de X4. Dit komt door de interne hardware. De nieuwe X5 heeft dit euvel niet en haalt 80-100Mbit/sec filtering op poort 80.
22-09-2012, 08:39 door Euro10000
http://www.pfsense.org/
Lees hier eens wat voor hardware je nodig hebt bij snelle internet, en als je alles wat voorbij komt wilt controleren, dan heb je een redelijk snelle pc nodig, en niet die kleine kastjes met langzame cpu's erin(routers met firewall), of je moet flink geld neerleggen.
Dus indien je echt iets goed wilt, bouw een pc met pfsense.
En dan nog heb je een firewall en virusscanner nodig op elke pc die hier achter zit.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.