image

Hacker verkocht toegang tot Amerikaanse supercomputers

woensdag 28 augustus 2013, 11:37 door Redactie, 0 reacties

Een 24-jarige Amerikaan heeft bekend dat hij toegang tot verschillende supercomputers van het Amerikaanse Ministerie van Energie aan een undercoveragent van de FBI heeft verkocht. Andrew Miller, die een overeenkomst met de federale autoriteiten sloot, wist op onrechtmatige wijze toegang tot de computers te krijgen.

Tijdens een online chatgesprek met een undercover FBI-agent verkocht Miller voor 50.000 dollar roottoegang tot de computers. Het ging om de supercomputers van het National Energy Research Scientific Computing Center. De computers van het computercentrum beschikken over zeer veel rekenkracht en worden gebruikt voor projecten die door het Ministerie van Energie zijn goedgekeurd.

Universiteiten

Miller wist toegang tot de supercomputers te krijgen door een Japanse universiteit te hacken, die met de machines verbonden was. De hacker vertelde tijdens zijn chatgesprekken met de undercoveragente ook dat hij via verschillende andere universiteiten toegang tot de supercomputers had.

Ook beweerde hij de servers van American Express, Yahoo, Google, Adobe en WordPress te hebben gehackt. De Amerikaan maakte onderdeel uit van de hackergroep "Underground Intelligence Agency". Een ander lid van de hackergroep hielp de autoriteiten met de vervolging van Miller. Die kan een maximale gevangenisstraf van 18 maanden krijgen, zo meldt Wired.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.