image

Vertrekkende minister VS waarschuwt voor cyberramp

donderdag 29 augustus 2013, 15:10 door Redactie, 3 reacties

De Amerikaanse minister van Binnenlandse Veiligheid heeft tijdens haar afscheid gewaarschuwd voor een "grote cyberramp" die ernstige gevolgen voor de Amerikaanse maatschappij zal hebben. De 55-jarige Janet Napolitano geeft haar functie als minister van Binnenlandse Veiligheid op om hoofd te worden van de Universiteit van Californië (UCLA).

Gisteren gaf ze haar afscheidsspeech, die tevens een boodschap voor haar opvolger bevatte. "Je zult met nieuwe uitdagingen te maken krijgen waar we al mee zijn begonnen, maar die verdere aandacht nodig hebben. Zo zal ons land op een gegeven moment in de toekomst met een grote cyberramp te maken krijgen, die serieuze gevolgen voor ons leven, onze economie en het alledaags functioneren van onze maatschappij zal hebben."

Reacties (3)
29-08-2013, 16:29 door Anoniem
Ik wordt toch zo moe van die rondzingende onzin daar. Laat ze maar een keer goed op de bek gaan, dan leren ze precies wat er wel en niet goed ging. In plaats van dit paniekzaaien en impliciet oproepen tot veel geld uitgeven voor "oplossingen" voor imaginaire problemen. Wat dat betreft heeft het meer zin te kijken welke lobbyisten haar een leuk afscheidscadeautje gegeven hebben.

Wat, je dach dat ze niet zo doortrapt zouden zijn? Kom nou. Lobbyen is het enige wat er daar nog werkt.
30-08-2013, 08:17 door Anoniem
Vergeet ook even niet dat er een enorme industrie achter zit waar jaarlijks miljoenen zoniet miljarden in omgaan. Het is aan deze industrie uiteraard alles gelegen om dat te waarborgen en paniek zaaien is hiervoor een beproeft middel. Ik zie deze industrie nog wel in staat om desnoods aanslagen te laten plegen om hun geldstroom in tact te kunnen houden, voor zover ze dat al niet gedaan hebben. De mens is nu eenmaal slecht en als het hierbij ook nog eens om geld en macht gaat dan gaan alle remmen los.
Kijk maar naar onze eigen overheid, die weten van gekkigheid niet meer met welke maatregel ze nu weer moeten komen om deze macht uit te breiden dan wel te behouden terwijl ieder normaal denkend mens zou moeten beseffen dat zaken als bijvoorbeeld de JSF aankopen tijdens een financiële crisis geen goed plan is. Ergens zou deze machtswellust een keer moeten stoppen.
30-08-2013, 12:00 door Anoniem
Lobbyen is overal ter wereld het enige middel! In Amerika doen ze daar niet zo schijnheilig over als hier in NL.
Verder heeft ze ongetwijfeld een goed punt! maar ik zou graag wat meer informatie hierover willen zien!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.